VIJEST KOJA ĆE OBRADOVATI POSLOVNI SEKTOR: Uskoro će biti deblokirano tržište vrijednosnih papira u FBiH

Predsjednik FBiH uz saglasnost potpredsjednika donio je Odluku o razrješenju i imenovanju članova Komisije za vrijednosne papire FBiH. Zbog isteka mandata, dužnosti su razriješeni Hasan Ćelam, predsjednik, i Matej Živković, član Komisije.

  • Ekonomija

  • 01. Jun. 2021  01. Jun. 2021

  • 0

Parlament Federacije Bosne i Hercegovine uskoro će raspravljati o potvrđivanju Komisije za vrijednosne papire nakon što je Predsjedništvo FBiH dalo saglasnost za nove članove.

Predsjednik FBiH, uz saglasnost potpredsjednika, donio je Odluku o razrješenju i imenovanju članova Komisije za vrijednosne papire FBiH. Zbog isteka mandata, dužnosti su razriješeni Hasan Ćelam, predsjednik, i Matej Živković, član Komisije.

Za novog predsjednika Komisije za vrijednosne papire FBiH bit će imenovan Adnan Zukić, zamjenik predsjednika će biti Matej Živković, koji će obnoviti mandat, a članovi su Predrag Mlađen, Esad Dželilović i Romeo Zelenika, piše Klix.ba.

alt

Osamnaest mjeseci je ova komisija bila u blokadi, jer nije postojala saglasnost da za člana bude izabran Amir Ibrović (DF), kojem se zamjeralo što nije iz ekonomske struke, ali i zato što je bio potreban neko srpske nacionalnosti. Ibroviću su zamjerali što je i politički aktivan, a on je, podsjetimo, šef kabineta Željka Komšića.

Ova imenovanja značajna su za privredni sektor u Federaciji BiH s obzirom na to da su privrednici, ali i međunarodna zajednica i finansijske institucije, mjesecima opominjali vlasti da rad ove komisije mora biti deblokiran što prije. Zbog blokada su ispaštale brojne investicije i finansisjke transakcije pa će ova vijest obradovati biznis sektor.

Podsjetimo da Komisija za vrijednosne papire FBiH ne radi od 30. oktobra 2019. godine.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...