NEOBIČNI DETALJI IZ ŽIVOTA TOMISLAVA TOMAŠEVIĆA: “Supruga i ja imamo specifičan odnos prema vjeri. Nismo ateisti, ali ni..."

"...klasični vjernici."

  • Društvo

  • 03. Jun. 2021  04. Jun. 2021

  • 0

Tomislav Tomašević i Iva Mertić Tomašević upoznali su se krajem 2008. preko zajedničkih prijatelja, koji su im, piše Gloria, kasnije postali i vjenčani kumovi. Za rađanje ljubavi ipak je bilo potrebno nešto više od jednog pogleda – tačnije, tri mjeseca, koliko je Ivi trebalo da shvati kako česta Tomislavova putovanja ipak nisu problem za njihovu vezu.

S obzirom na to da oboje obožavaju putovanja, ni ne čudi što su se na jednom i zaručili – bilo je to 2015. godine u Lisabonu. Osim toga, zajedno su putovali i u Mongoliju, Peru, Ande, Machu Picchu…

Putovanja su za njih, priznao je novi zagrebački gradonačelnik, više od turističko-adrenalinskog razgledavanja. Poneki izlet za njih je, kaže, imao i spiritualnu dimenziju. “Supruga i ja imamo specifičan odnos prema vjeri. Nismo ateisti, ali ni klasični vjernici. Duhovne trenutke možemo doživjeti bilo gdje na svijetu, pa i u prirodi”, rekao je on.

Godinu dana nakon objave zaruka, vjenčali su se na porodičnom imanju pored Koprivnice, a vjenčao ih je Ivo Tomašević, glavni tajnik Biskupske konferencije BiH, ujedno i Tomislavov stric.

Vjenčanje je bilo krajnje neformalno – gosti su dolazili i odlazili kad god su htjeli (zamislite to na “običnoj svadbi”!), sa sobom su nosili hranu i piće te puštali omiljenu muziku.

Bila je to, zapravo, više proslava, jer su se Tomislav i Iva dva dana prije vjenčali u kapelici na Sljemenu. Zanimljivo je i da su darovi na njihovoj svadbi bili – strogo zabranjeni.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...