GRETA SE VRATILA ISPRED ZGRADE PARLAMENTA: Protestuje zbog klimatskih promjena

Thunberg je započela organizaciju protesta 2018. ispred zgrade švedskog parlamenta, pozivajući političare da pojačaju borbu protiv klimatskih promjena

  • Svijet

  • 11. Jun. 2021  11. Jun. 2021

  • 0

Nakon dužeg vremena protesta na internetu, švedska klimatska aktivistica Greta Thunberg vratila se danas ispred zgrade švedskog parlamenta na još jedan protest protiv klimatskih promjena u njezinoj organizaciji.

Uz nekolicinu drugih aktivista Thunberg se, uz natpis "Školski štrajk za klimu" i s maskom na licu s logotipom Petkom za budućnost, vratila na mjesto na kojem je počela štrajk u Stockholmu, o čemu je obavijestila svoje pratitelje na Instagramu.

"Držat ćemo se toga da nas je što manje"

"Danas smo se vratili ispred parlamenta, a s obzirom na to da pandemija još nije gotova, držat ćemo se toga da nas je što manje i da je sve u skladu s epidemiološkim mjerama", napisala je Thunberg na svom Instagram profilu.

Thunberg je započela organizaciju protesta 2018. ispred zgrade švedskog parlamenta, pozivajući političare da pojačaju borbu protiv klimatskih promjena, piše Index.hr.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...