UČESTVOVALA U NEODOBRENIM PROTESTIMA: Podignuta optužnica protiv Grete Thunberg

“Tužilac je podigao optužnicu protiv djevojke koja je učestvovala u protestu vezanom za klimu 24. jula u Malmeu”, navedeno je u saopštenju.

  • Evropa

  • 15. Sep. 2023  

  • 2

Švedsko Tužilaštvo saopštilo je da je podiglo optužnicu protiv aktivistice za zaštitu životne sredine Grete Thunberg zbog učestvovanja u neodobrenim protestima u Švedskoj, prenosi Srna.

U saopštenju se podsjeća da su sporni protesti održani 24. jula u švedskom gradu Malmeu.

“Tužilac je podigao optužnicu protiv djevojke koja je učestvovala u protestu vezanom za klimu 24. jula u Malmeu”, navedeno je u saopštenju.

Protesti nisu bili odobreni, a demonstranti su neovlašteno blokirali saobraćaj.

Švedska tužiteljica Izabel Ekberg izjavila je da je Tunberg odbila da napusti mjesto održavanja protesta i optužena je za nepoštovanje naređenja policije.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...