"FRANKO DE JURE": Mirza Čelik napustio SDA

"Smatram da je poslije izbora savjeta Mjesne zajednice, kompletno rukovodstvo trebalo da podnese ostavku".

  • Politika

  • 11. Jun. 2021  11. Jun. 2021

  • 2

"Ovim putem Vas informišem da podnosim zahtjev za brisanje iz evidencije članstva Stranke demokratske akcije", stoji u email poruci koju je Mirza Čelik uputio rukovodstvu SDA Ilidža. 

Time je i formalno istupio iz stranke u kojoj je bio visoki funkcioner i čiji je bio poslanik u Skupštini Kantona Sarajevo. 

Istovremeno, ovim su formalizirane najave da će on napraviti ovaj korak. 

"Nakon održanih izbora za rukovodstvo Izvršnog odbora SDA Ilidža, bilo je jasno da se želi uništiti sve što je bilo dobro. 

Ni nakon održanih izbora za savjete Mjesne zajednice, niko od članova rukovodstva se nije udostojio da objasni našim članovima razloge zašto smo izgubili. 

Smatram da je poslije izbora savjeta MZ, kompetno rukovodstvo trebalo da podnese ostavku. 

Vama želim uspješan rad i mnogo sreće", stoji u poruci Čelika. 

On ju je potpisao i kao "bivši član SDA Ilidža". 

Čelik je tokom duga ali ne baš uspješne političke karijere imao nekoliko zapaženih "bisera", od onog "franko de jure" pa do "molim vas da poštujete naredbe Kriznog štaba kako bi ova pandemija završila sutra, a ne danas". 

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...