ODGOĐEN POČETAK SUĐENJA ČLANOVIMA RAVNOGORSKOG POKRETA: Jednom od optuženih pogoršano zdravstveno stanje

Početak suđenja Sladojeviću, Aleksiću i Lečiću i ranije JE, odnosno 21. aprila 2021. godine, bio odgođen, kako su tada obrazložili u Sudu BiH, "zbog rizika i okolnosti izazvanih pandemijom Covida-19".

  • Društvo

  • 14. Jun. 2021  14. Jun. 2021

  • 1

Početak suđenja pripadnicima Ravnogorskog pokreta Dušanu Sladojeviću, Slavku Aleksiću i Risti Lečiću, optuženima za izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje na području Višegrada, koji je trebao početi danas u 10 sati u Sudu BiH, odgođen je zbog zdravstvenog stanja optuženog Aleksića.

Početak suđenja Sladojeviću, Aleksiću i Lečiću i ranije JE, odnosno 21. aprila 2021. godine, bio odgođen, kako su tada obrazložili u Sudu BiH, "zbog rizika i okolnosti izazvanih pandemijom Covida-19".

- Ročište u predmetu 'Dušan Sladojević i drugi' je odgođeno po molbi branioca drugooptuženog, a zbog zdravstvenog stanja njegovog branjenika - naveli su u Sudu BiH, piše "Oslobođenje".

Optuženi se, podsjećamo, terete da su 10. marta 2019. sudjelovali na okupljanju u organizaciji "Ravnogorskog pokreta otadžbine Srpske" Višegrad, na Trgu palih boraca u ovom gradu, te kasnije na lokalitetu Dobrunske rijeke, poznatom kao "Draževina", te svojim djelima, radnjama i postupcima javno izazvali i raspirivali nacionalnu i vjersku mržnju, razdor i netrpeljivost među konstitutivnim narodima u BiH.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...