„NE VJERUJEM IM, MAHALI SU MOJOM ZATVORSKOM LUTKOM…“: Boris Tadić otkrio strategiju pred izbore u Srbiji, protiv Vučića neće ići sa...

Bivši predsjednik Srbije i lider Socijaldemokratske stranke Boris Tadić gostovao je u emisiji "Probudi se" Nove TV.

  • Regija

  • 05. Jul. 2021  

  • 1

“Ne znam da li će biti razgovora unutar opozicije o ujedinjenju, ali je važno da imamo razgovor o zajedničkom nastupu. Ne možete očekivati da stranke levog centra, proevrospke orijentacije, nastupaju u opozicionoj koloni zajedno s Dverima. Po mišljenju to je bila greška. U pitanju je stranka koja koketira sa ljotićevstvom i koja je imala ekstremno desničarski pristup. Ja Dverima ništa ne verujem od samog početka, jer je to stranka koja mahala mojom zatvorskom lutkom na izborima 2012. godine i bila suštinski podržavalac SNS na tim izborima”, rekao je u emisiji “Probudi se” bivši predsjednik Srbije i lider Socijaldemokratske stranke Boris Tadić.

Na pitanje da li očekuje da paralelno sa razgovorima sa predstavnicima Evropskog parlamenta otpočnu i razgovori unutar opozicije o ujedinjenju, Tadić je rekao da ne zna da li će biti dijaloga na tu temu, ali da je važno da se predstavnici stranaka koje su nasuprot vlastima dogovore o sinergičnom nastupu na izborima.

“Važna je koordinacija. Imali ste primer Crne Gore gde su srodne stranke nastupale u nekoliko kolona. Ne možete očekivati da stranke levog centra, proevrospke orijentacije, nastupaju u opozicionoj koloni zajedno s Dverima. Po mišljenju to je bila greška. U pitanju je stranka koja koketira sa ljotićevstvom i koja je imala ekstremno desničarski pristup. Oni su optuživali vlast do 2012. godine za pljačku glasova i time dali ideju naprednjacima da istovaraju vreće ispred Skupštine Srbije. Sa njima ne možete očekivati stvarnu koordinaciju u jednoj koloni. Neka nastupaju desničarske stranke u jednoj koloni, neka dobiju svoj deo glasova, kao što će i levi centar i proevropske stranke”, poručuje bivši predsjednik Srbije i šef Socijaldemokratske stranke.

Tadić dodaje da je mnogo važnije dogovoriti se se unutar opozicije o sinergiji, saradnji i međusobnom nenapadanju nakon izbora.

“To može biti korisno kako bi se pobedio režim kakav čini SNS, koji ima 750 hiljada članova i koji je prožeo sve sfere društva i korumpirao sve”, naveo je on, dodajući da ne bi mogao da kaže da li Dveri koketiraju sa SNS zbog toga što su se taj pokret odazvao dijalogu pod pokroviteljstvom vlasti.

“Ja bih se suzdržao u tim ocenama ko šta čini. Ja Dverima ništa ne verujem od samog početka, jer je to stranka koja mahala mojom zatvorskom lutkom na izborima 2012. godine i bila suštinski podržavalac SNS na tim izborima, kao i neke druge ekstremno desničarske i profašističke organizacije, kao što je Obraz. Oni su uneli tu ideju lažne krađe na izborima, kako bi između dva kruga napravili malu preinaku u glasanju. Uspeli su u tome u poslednjem trenutku i ne mogu da ni da razumem zašto je sa njima stvaran politički savez prethodnih godina”, rekao je Tadić, dodajući da bi ponašanje Dveri u narednom periodu trebalo pažljivo vagati i provjeravati.

alt

“Svakako da taj blagonaklon stav prema Vučićevom odnosu prema Kosovu i izbornim uslovima treba uzeti sa posebnom rezervom. Ipak, moram da kažem da sam ja od početka imao tu rezervu prema Dverima i da mi je potpuno neverovatno da su pojedine opozicione stranke i lideri njima poklanjali poverenje u prethodnom periodu”, rekao je Tadić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...