HAOS NA ULICAMA GRADA: Policija ubila četvoricu osumnjičenih za atentat na predsjednika države...

Trojica policajaca privremeno su uhapšena, ali su u međuvremenu pušteni, rekao je policijski zapovjednik Leon Charles u televizijskoj emisiji.

  • Svijet

  • 08. Jul. 2021  

  • 0

Četvorica osumnjičenih ubijena su, a dva uhapšena nakon ubistva haićanskog predsjednika Jovenela Moisea, saopćila je policija u srijedu navečer.

Trojica policajaca privremeno su uhapšena, ali su u međuvremenu pušteni, rekao je policijski zapovjednik Leon Charles u televizijskoj emisiji.

Daljnji detalji o potrazi za napadačima nisu objavljeni.

Moise je ubijen u noći na srijedu u napadu na njegovu rezidenciju u blizini glavnoga grada Port-au-Princea.

Grupa neidentificiranih ljudi, od kojih neki govore španski i engleski, napala je njegov dom i upucala Moisea.

Njegova supruga Martine teško je ranjena u atentatu i prebačena je u bolnicu u Miamiju, rekao je međunarodnim medijima haićanski veleposlanik u SAD-u Bocchit Edmond.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...