DVIJE ODLUKE KOJE MIJENJAJU SVE: Ustavni sud BiH o Dodikovom zahtjevu i rješavanju spora Bosne i Hercegovine i Republike Srpske...

Na sjednici Ustavnog suda naći će se i zahtjev 24 poslanika Parlamentarne skupštine BiH za rješavanje spora između BiH i RS-a.

  • Vijesti

  • 15. Jul. 2021  

  • 1

Danas će se održati sjednica Ustavnog suda BiH na kojoj je, među ostalim, zahtjev Milorada Dodika za ocjenu ustavnosti odrebi Zakona o zastavi Bosne i Hercegovine.

Dodik je 7. novembra 2019. godine podnio apelaciju Ustavnom sudu BiH sa zahtjevom za ocjenu ustavnosti Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zastavi BiH.

U svom zahtjevu Dodik ne spori izgled i oblik zastave, niti bilo koju odredbu Zakona o zastavi, već su mu sporne procedure prilikom donošenja izmjena i dopuna Zakona o zastavi iz 2004. godine, kada su one usvojene bez potvrde Predsjedništva BiH.

Ustavni sud BiH i o rješavanju spora između BiH i RS-a

Na sjednici Ustavnog suda naći će se i zahtjev 24 poslanika Parlamentarne skupštine BiH za rješavanje spora između BiH i RS-a.

Registrar Ustavnog suda BiH Zvonko Mijan potvrdio je da se ovaj zahtjev 24 zastupnika iz Parlamenta BiH odnosi na odluke, ugovore i rješenja koja je donijela Vlada Republike Srpske za koncesije za izgradnju hidroelektrana na rijeci Drini.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...