NAVIJAČI BARCELONE KAO NA IGLAMA: Stigao odgovor koji se dugo čekao...

Trenutna vrijednost mu je 30 miliona eura i bio je na radaru nekoliko evropskih klubova.

  • Sport

  • 19. Jul. 2021  19. Jul. 2021

  • 0

Američki reprezentativac Sergino Dest ostat će član Barcelone.

Ovaj 20-godišnjak došao je prošle godine iz redova Ajaxa, a za Katalonce je u La Ligi na 30 mečeva upisao dva gola i jednu asistenciju.

Trenutna vrijednost mu je 30 miliona eura i bio je na radaru nekoliko evropskih klubova. Govorilo se o njegovom odlasku u Borussiju Dormtund, ali ipak će ostati u redovima Barcelone.

Ovu informaciju prenio je i poznati novinar Fabrizio Romano.

Dest je počeo u omladinskim kategorijama Almerea, a nakon toga je prešao u Ajax i prošao sve selekcije tima iz Amsterdama.

Mogao je birati između reprezentacija Nizozemske i SAD-a, na kraju se odlučio za SAD, a za spomenutu selekciju odigrao je već 11 mečeva i postigao jedan pogodak. Ima i 22 nastupa za omladinske selekcije SAD-a.

Dest igra na poziciji beka, ali po potrebi može pokrivati i poziciju krila.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...