HOROR U DALMACIJI: Požar progutao brod na Hvaru, vlasnik helikopterom prebačen u bolnicu, bore mu se za život (FOTO)

Teške tjelesne povrede, opasne po život, zadobio je 42-godišnji muškarac na Hvaru u požaru gumenjaka-glisera, doznaje se u srijedu u splitskoj policiji. ​

  • Hronika

  • 21. Jul. 2021  21. Jul. 2021

  • 0

U utorak navečer u 22.40 sati u uvali Sirena u Hvaru izbio je požar na privezanom gumenom čamcu, dužine sedam metara. Gumenjak je potonuo, a vlasnik je helikopterom prebačen u KBC Split zbog opeklina, javlja "Dalmacija danas".

- Do požara je došlo prilikom popravljanja motora, a 42-godišnjak je zadobio opekline i helikopterom je prevezen u KBC Split na pružanje liječničke pomoći. Gumenjak je potonuo. Drugih osoba na čamcu nije bilo - izvijestila je Policijska uprava splitsko-dalmatinska.

Teške tjelesne povrede, opasne po život, zadobio je 42-godišnji muškarac na Hvaru u požaru gumenjaka-glisera, doznaje se u srijedu u splitskoj policiji. ​U splitskoj bolnici izvijestili su da je muškarcu opečeno 35 posto površine tijela, životno je ugrožen i smješten na Odjel intenzivnog liječenja, gdje mu se ljekari bore za život.

Prilikom požara, intervencijom vatrogasaca spašen je jedan ribarski brod, a jedan drugi manji broj je manjim dijelom nagorio, ali je spašen na vrijeme.

image Izgorjeli gumenjak: Foto: Dvd Hvar

image Foto: Dvd Hvar image Foto: Dvd Hvar

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...