KINESKI SPEKTAKL NA SPAJANJU PELJEŠKOG MOSTA: Veliki vatromet, premijer Hrvatske na svečanoj ceremoniji spajanja mosta spominjao Bosnu i Hercegovinu i Hrvate u BiH (VIDEO)

Historijski događaj spajanja hrvatske teritorije - sinoć je postavljen posljednji dio rasponske konstrukcije Pelješkog mosta, 165. segment, dug 18 metara.

  • Ekonomija

  • 29. Jul. 2021  29. Jul. 2021

  • 3

Time je hrvatski jug povezan s ostatkom zemlje. Premijer Hrvatske Andrej Plenković poručio je kako je ovo svehrvatski projekt i veliki dan za hrvatski narod - "Spojili smo Hrvatsku", poručio je. Radovi na mostu dugom 2,4 kilometra, nastavljaju se, a prva vozila od Komarne do Brijeste trebala bi proći na proljeće.

Plenković je rekao i kako ovaj projekt realizira strateški nacionalni interes Hrvatske, daje ogroman impuls saradnji Hrvatske i Bosne i Hercegovine, da je važan za Hrvate u BiH te da kreira neraskidivu vezu Hrvatske i Kine.

- A sve se ovo događa zahvaljujući našem članstvu u EU-u i našim prijateljima u Europi - rekao je Plenković, dodavši da će, kada bude pravo, svečano otvaranje, napraviti veliki događaj i pozvati prijatelje i partnere iz EU-a, Kine i BiH.

- Važno je da to obilježimo dostojanstveno - poručio je i dodao:

- Ovo je veliki dan za hrvatski narod, i u domovini i izvan domovine.

 

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...