REPUBLIKA SRPSKA NA NOGAMA: Odmah po povratku iz Srbije Željka Cvijanović otišla na raport američkom ambasadoru Ericu Nelsonu

"Sjedinjene Države podržavaju jedistvenu, prosperitetnu BiH, koja napreduje na evropskom putu", stoji u saopštenju Ambasade SAD-a nakon sastanka ambasadora Nelsona i Željke Cvijanović.

  • Mini market

  • 05. Avg. 2021  06. Avg. 2021

  • 1

Na zvaničnom Twitter nalogu ambasade SAD u BiH upravo je objavljeno kako je ambasador Eric Nelson razgovarao sa predsjednicom RS-a Željkom Cvijanović.

Ovaj razgovor dolazi samo dan nakon što je Cvijanović boravila u Srbiji kao dio delegacije iz RS-a koja se sastala sa predsjednikom Srbije Aleksandorm Vučićem. 

"Ambasador Nelson razgovarao je danas sa predsjednicom Cvijanović o pomirenju, odgovoru na koronavirus, te neslaganju i nedostatku napretka u reformama, što može naštetiti oporavku ekonomije. Sjedinjene Države podržavaju jedinstvenu, prosperitetnu BiH koja napreduje na evropskom putu.

Saradnja između oba entiteta i distrikta Brčko za konkretan napredak na ovim urgentnim pitanjima, kao što je smanjenje korupcije i vraćanje integriteta izborima, ključni su za osiguravanje snažne i stabilne ekonomije iznad svega i sigurne budućnosti za sve građane BiH", stoji u saopštenju Ambasade SAD na Twitteru. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...