BORIS TADIĆ OGOLIO SVE DO KRAJA: "Da li neko stvarno misli da se na tom sastanku Dodika i Vučića govorilo o RS-u"

"Oni su pili vino i nikakvog razgovora nije bilo niti je to format u kome se može razgovarati o tako nečemu. Takav sastanak se organizuje iza zatvorenih vrata, gde se ozbiljno debatuje", kaže Tadić.

  • Mini market

  • 06. Avg. 2021  06. Avg. 2021

  • 0

Predsjednik SDS-a Boris Tadić, govoreći o sastanku dijela opozicije s Vučićem, izjavio je u "Novom danu" da "nikakvu cijenu te stranke neće platiti". Postavio je, kako kaže, retoričko pitanje - da li neko stvarno misli da se na tom sastanku govorilo o pitanju RS. "I da su oni uz čašicu vina stvarno govorili o Inzkovom zakonu i odnosima unutar BiH i posljedicama potencijalne promjene Dejtonskog sporazuma. Oni su pili vino i nikakvog razgovora nije bilo niti je to format u kome se može razgovarati o tako nečemu. Takav sastanak se organizuje iza zatvorenih vrata, gdje se ozbiljno debatuje", kaže Tadić.

Prema riječima Tadića, „nikakvu cijenu te stranke neće platiti“.

„Jer su one deo jednog sistema koji Vučićev režim produkuje, takozvanih desničarskih ili patriotskih stranaka, koje služe za prikupljanje glasova koje SNS, a u prošlosti SRS nije mogla da prikupi“, kaže on, piše N1.

Kako je rekao, „Vučić suštinski upravlja čitavom medijskom situacijom, finansijskim resursima zemlje, kriminalom“…

„Aktivira ga u upotrebi koja mu je potrebna u tom trenutku. To se dešavalo i u vremenu mog mandata, ove stranke koje se sada pojavljuju, bile su dopunjavane Obrazom i nekim drugim organizacijama. Srpska desnica, Obraz, Dveri, Zavetnici, samo se menjaju imena, ponekad i akteri, ali oni pokrivaju jedan deo biračkog tela“, kaže on.

Na pitanje je li sastanak dijela opozicije s Vučićem „šamar“ drugim opozicionim strankama, Tadić kaže da on „nikad nije sarađivao s tim strankama“.

„Nadam se da će oni ljudi koji su s njima sarađivali, sada stati na loptu i razmisliti šta činiti. Moje mišljenje je da treba formirati više kolona koje bi pokrile šire biračko tijelo“, kaže.

Postavio je, kako kaže, retoričko pitanje – da li neko stvarno misli da se na tom sastanku govorilo o pitanju RS.

„I da su oni uz čašicu vina stvarno govorili o Inzkovom zakonu i odnosima unutar BiH i posljedicama potencijalne promene Dejtonskog sporazuma. Oni su pili vino i nikakvog razgovora nije bilo, niti je to format u kome se može razgovarati o tako nečemu. Takav sastanak se organizuje iza zatvorenih vrata, gde se ozbiljno debatuje“, kaže Tadić.

Kako kaže, „zna šta je država“.

„Bio sam i ministar telekomunikacija, ministar odbrane, predsjednik države i sada kada razmišljam o povratku u državu nakon svega što je odrađeno poslednjih 10 godina, sad će nam biti mnogo teže nego 2000. godine, jer je kriminalizacija uzela maha, sad će biti mnogo teže“, kaže on.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...