OVO JE SJAJAN REZULTAT KOJEM SE NISMO NADALI: Arapi oporavljaju turizam u Kantonu Sarajevo i...

...broj ostvarenih noćenja je 40 posto veći u odnosu na rekordnu, 2019. turističku godinu.

  • Ekonomija

  • 10. Avg. 2021  10. Avg. 2021

  • 0

U Kantonu Sarajevo je u julu ove godine boravilo 41.508 turista, od kojih 6.626 domaćih, a 34.882 stranih. Ostvarena su ukupno 123.974 noćenja. Najviše stranih turista bilo je iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, Saudijske Arabije, Bahreina, Kuvajta, Njemačke, Turske, Srbije, Hrvatske, SAD-a i Katara.

Posljednji podaci o turističkim kretanjima posebno ohrabruju, jer je broj turista za 50 posto, a broj ostvarenih noćenja za 40 posto veći u odnosu na rekordnu, 2019. turističku godinu.

Poboljšana epidemiološka situacija u Bosni i Hercegovini, dobijanje od Svjetskog vijeća za turizam oznake #SafeTravel destinacije i početak masovne vakcinacije doprinijeli su blagom poboljšanju stanja u turističkom sektoru, saopćeno je iz Turističke zajednice Kantona Sarajevo.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...