U PRAVO VRIJEME, NA PRAVOM MJESTU: Bono Vox stigao u Narodno pozorište u Sarajevu (FOTO)

Bono Vox, velika svjetska zvijezda danas je doputovao u Sarajevo u okviru 27. izdanja Sarajevo Film Festivala (SFF), kao njegov počasni gost. On će kasnije sa rediteljem Wimom Wendersom prošetati specijalnim Crvenim tepihom.

  • Kultura

  • 15. Avg. 2021  15. Avg. 2021

  • 1

Fotografiju ovog čuvenog muzičara objavio je Mirsad Purivatra, direktor SFF-a na Instagramu.

Na njoj je Bono u društvu sa Wendersom u Narodnom pozorištu gdje će danas biti upriličena i projekcija restaurirane verzije njegovog filma “Hotel od milion dolara”.

Wim Wenders, poznati reditelj je dobitnik Počasnog Srca Sarajeva na ovogodišnjem izdanju festivala.

U proteklom periodu smo u nekoliko navrata pitali Mirsada Purivatru, diektora SFF-a da li će Bono stići, te je on danas prokometarisao na način da bi bilo divno da Bono stigne u glavni grad, što se na kraju i desilo.

Ovaj veliki umjetnik u posebnom sjećanju je ostao Sarajlijama nakon što je održao veliki koncert sa grupom U2, 23. septembra 1997. godine.

S obzirom na to da je riječ o poslijeratnim godinama, irski bend je svirao u ratom porušenom gradu.

Inače je Bono Vox u više navrata potvrdio da je pravi prijatelj naše zemlje, a uručen mu je i počasni pasoš BiH.

(N1)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...