PUCNJAVA NA KOSOVU: U Peći ubijeni visoki funkcioneri Demokratske partije, policija je...

Ubistvo se dogodilo u 20:30 sata u kafiću u blizini Gimnazije u Peći.

  • Regija

  • 09. Sep. 2021  09. Sep. 2021

  • 0

Visoki funkcioneri Demokratske partije Kosova Astrit Ademaj i Bljerand Kadrijaj ubijeni su sinoć u pucnjavi u Peći, saopštila je kosovska policijska služba.

Ubistvo se dogodilo u 20:30 sata u kafiću u blizini Gimnazije u Peći, navedeno je u saopštenju.

Ademaj je kandidat DPK-a za gradonačelnika opštine Peć, a Kadrijaj je na prethodnim izborima bio kandidat za gradonačelnika Dečana.

Medijima na albanskom jeziku iz bolnice u Peći su prenijeli da su tu dovezene dvije osobe bez znakova života i da će odatle njihova tijela biti prebačena na Institut za sudsku medicinu u Prištinu.

Policija i nadležni tužilac odmah su izašli na mjesto događaja i u toku je uviđaj.

Iz KPS-a su naveli da će više detalja o ovom dvostrukom ubistvu biti naknadno saopšteno, javlja Srna.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...