OVACIJE I SALVE SMIJEHA: Premijera dramske predstave "Protekcija" oduševila Sarajlije

Dramska predstava “Protekcija” po motivima teksta Branislava Nušića i adaptaciji Milene Bogavac, a u režiji Kokana Mladenovića, premijerno je izvedena sinoć u Narodnom pozorištu Sarajevo.

  • Kultura

  • 22. Okt. 2021  22. Okt. 2021

  • 0

Predstavom je obilježena i stogodišnjica postojanja Narodno pozorišta Sarajevo i svečano je otvorena pozorišna sezona 2021/2022.

Publika je kroz smijeh pratila premijerno izvođenje “Protekcije” i autorsku ekipu, s glumcima, nagradila ovacijama.

Prva i druga repriza na repertoaru su u petak i subotu, 22. i 23. oktobra.

Kompozitorica predstave je Irena Popović Dragović, dramaturginja Džejna Hodžić, saradnica za scenski pokret Amila Terzimehić. Marijela Hašimbegović je scenografkinja, dok je za kostime zadužena Lejla Hodžić.

U predstavi igraju: Ermin Sijamija, Belma Salkunić, Amina Begović, Aleksandar Seksan, Amra Kapidžić, Merima Lepić Redžepović, Dino Bajrović, Mirvad Kurić, Mona Muratović, Aldin Omerović, Emina Muftić, Amar Čustović i Mak Čengić kao i muzičari Naomi Druškić, Lucija Mesarek i Dario Kos, saopćeno je iz Narodnog pozorišta Sarajevo.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...