ĐOKIĆ U NEVJERICI: "Republiku Srpsku sve više ugrožavaju institucije BiH..."

"...Posebno se ugrožava integritet RS-a što mora biti zaustavljeno",

  • Mini market

  • 01. Nov. 2021  

  • 0

Lider Socijalističke partije Petar Đokić izjavio je danas u Banjaluci da su aktivnosti u Republici Srpskoj pokrenute zato što je u prethodnom vremenu učinjeno mnogo koraka koji su ugrožavali Republiku Srpsku.

"To je dovelo do potpunog gubitka povjerenja u BiH, odnosno u namjere koje čini bošnjačka politika i dio međunarodne zajednice", rekao je novinarima Đokić nakon sastanka vladajuće koalicije. On je kazao da Republika Srpska stalno poziva na dijalog, ali da nema odgovora iz Sarajeva.

"Procijenili smo da Republiku Srpsku sve više ugrožavaju institucije BiH. Posebno se ugrožava integritet Srpske što mora biti zaustavljeno", rekao je on za Srnu.

On kaže da BiH mora funkcionisati u skladu sa Dejtonskim sprazumom.

"Ovdje nije riječ o bilo kakvoj samoinicijativnoj akciji bilo kog pojedinca, pa ni Milorada Dodika. Ovdje se radi o stavovima institucija Republike Srpske. Pozivam i opoziciju da nam se pridruži", kaže Đokić.

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...