MIODRAG ŽIVKOVIĆ OPTIMISTIČNO: "SAD se vraćaju na Balkan u mnogo ozbiljnijem formatu, našem mrcvarenju približava se kraj"

”Novi američki fokus na Balkan, pa samim tim i na Crnu Goru je od velikog značaja za vraćanje stabilnosti na ovim trustnim prostorima", kaže Živković

  • Regija

  • 01. Nov. 2021  

  • 0

"Posjeta Escobara i poruke koje u posljednje vrijeme primamo iz Washingtona svakako da ohrabruju, jer je više nego očigledno da se SAD vraćaju na Balkan u mnogo ozbiljnijem formatu, nego što je to bilo do sada. Na Balkan stiže nekoliko iskusnih i provjerenih diplomata koji dobro poznaju naše prilike, koji će na čelu sa Escobarom, učiniti sigurno sve, da ovaj prostor bude stabilniji nego do sada", kazao je za Standard predsjednik Savjeta Građanske inicijative 21. maj Miodrag Živković.

”Novi američki fokus na Balkan, pa samim tim i na Crnu Goru je od velikog značaja za vraćanje stabilnosti na ovim trustnim prostorima. Uvjeren sam da će nova Američka politika na Balkanu zaštititi Crnu Goru od spoljnih utcaja kojima smo do sada bili prekomjerno i nekontrolisano izloženi”, kazao je Živković.

On ističe da je teško očekivati da stranke parlamentarne većine nađu rješenje za probleme u koje su zapale.

”Oni su sebe vezali u čvor koji sami više ne mogu razmrsiti. To znači da se ovom našem mrcvarenju približava kraj, jer su izbori sve realniji.

Više je nego očigledno da se teško može postići dogovor između vlasti i opozicije oko neke prelazne ili tehničke vlade koja bi pripremila izbore. Za očekivati je da se u rješavanje ovog problema umiješa i međunarodna zajednica uz čije posredovanje je jedino moguće postići takvu vrstu kompromisa”, rekao je Živković za Standard.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...