SKANDALOZNE TVRDNJE U „ĆIRILICI“: „Zapad direktno stoji iza sarajevskih hegemonističkih ciljeva sračunatih na gušenje Republike Srpske, mi pričamo o sopstvenoj krivici koje nema…“

Bilo je riječi i o mogućim sankcijama, te o pitanju treba li se Srbija bojati sankcija.

  • Regija

  • 23. Nov. 2021  23. Nov. 2021

  • 6

Gosti sinoćnje emisije "Ćirilica" urednika i voditelja Milomira Marića bili su, između ostalih, i profesor Predrag Marković te politički analitičar Dragomir Anđelković.

Bilo je riječi i o mogućim sankcijama, te o pitanju treba li se Srbija bojati sankcija, Predrag Marković je odgovorio:

"Od toga nema ništa, evo propale su sankcije Rusiji, sankcije to možeš maloj izolovanoj Srbiji iz 1992. godine da nametneš, ali sada već ne bi moglo ni Republici Srpskoj. Prvo što je kompromitovan koncept, drugo što nismo više sami. Nije Amerika jedni centar moći. Posle Kabula i te buke Amerikanci neće još dugo imati tu neku imperiju", kazao je Marković.

"Mi nekada pričamo o sopstvenoj krivici gde nema ni deo od toga. Probali su da nam obesmisele Repubiku Srpsku. Zapad direktno stoji iza sarajevskih velikodržavnih hegemonističkih ciljeva sračunatih na gušenje Republike Srpske. Republika Srpska se opire maksimalno koliko može, ali ne radi to zato što želi da izaziva problem već da bi opstala", izjavio je Anđelković 

"Kada se radi o Srbima u Crnoj Gori, isti taj zapad koji priča o ljudskim pravima na svim mogućim meridijanima, ne pada im na pamet da kaže da je samo 5 posto Srba u državnim administracijama Crne Gore, a da je po pravima koje je definisao Savet Evrope, svaka zajednica u sistemu treba da bude zastupljena proporcinalno. Na Kosovu i Metohiji mogu da rade šta hoće, dakle na nas se vrši pritisak, a mi gledamo kako da se tom pritisku odupremo. Sa jedne strane da se ne zamerimo mnogo Zapadu, ali ipak gradimo neko strateško partnerstvo sa Rusijom i Kinom koji nas podržavaju i kada se radi o opstanku Republike Srpske, videli smo i da su po pitanju Christiana Schmidta zadržali čvršći stav nego Beograd. Podržavaju nas po pitanju Kosova i Metohije. Naši prijatelji su oni koji imaju razumevanja za naše nacionalne interese", kazao je Dragomir Anđelković.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...