ŠOKANTNE SCENE U „ĆIRILICI“: „Ja sam insistirao u razgovoru sa Lavrovom da Rusi sagledavaju cijeli srpski prostor kao jedan i nedjeljiv, uključujući Republiku Srpsku…“

- Svi naši državnici su prevareni i Karadžić i Plavšić u BiH i ovdje Milošević, Đinđić, pa evo danas i Vučić, kazao je Perišić.

  • Vijesti

  • 17. Okt. 2023  17. Okt. 2023

  • 8

U emisiji „Ćirilica“ na Happy TV-u tema je bila „Srbija se saginjati neće“.

„Srpski narod treba da istraje do kraja u svojoj slobodarskoj borbi“, poručio je ideolog „srpskog sveta“ Aleksandar Raković.

-Hoolbrook je jednom i rekao „Smirićemo se kad Srbi budu kao Česi“, to je poznata njegova izjava, ali mi nismo Česi i naš mentalitet nije takav. Naša tradicija nije takva. To je Putinova poruka Zapadu, a i nama ohrabrenje, to je bila poruka i Evropskoj uniji povodom Kosova i Metohije i Crne Gore. Ja sam insistirao u razgovoru sa Lavrovom da Rusi sagledavaju cijeli srpski prostor kao jedan i nedjeljiv, uključujući Republiku Srpsku i Crnu Goru.

On je to razumio i takav je i njegov odgovor bio. Ja sam dijelove njegovog odgovora objavio, ali veći dio nisam jer smatram da nije za javnost, ali u svakom slučaju i kod njega se vidi ta podrška srpskom narodu da u ovoj našoj slobodarskoj borbi treba da istrajemo do kraja. I ona njegova poruka je važna: „Mi ćemo vama uvijek ostati prijatelji, ali vama će možda neko nametnuti da vi nama ne budete više prijatelji kad uđete u Evropsku uniju“, kazao je notorni Aleksandar Raković.

-Zapad nas je prevario i smatra nas neprijateljima, kazao je Srđan Perišić.

-Zapad ne bi trebalo da slušamo. Naše elite su pravile mnogo grešaka, posljednji vijek su naše elite griješile jer su povjerovale da ne postoji geopolitika i da su nam neprijatelji prijatelji. Politika je sposobnost razlikovanja prijatelja od neprijatelja. Najveći dio naše elite se odricao svojih vrijednosti i kulture misleći ako prigrle britansku ili njemačku ili američku kulturu da će Srbima biti bolje. Zapad nas je uvukao u obje Jugoslavije, mi smo se odrekli dvije svoje države u Evropi. A eto mi i dan danas vjerujemo Zapadu, bar naše elite. Svi naši državnici su prevareni i Karadžić i Plavšić u BiH i ovdje Milošević, Đinđić, pa evo danas i Vučić. Svi naši državnici su prevareni. Čak je u tim prevarama ubijen Milošević, pa možemo reći i Đinđić.

Pa zašto opet idemo Zapadu koji nas je prevario i definiše nas kao neprijatelja. Ne možemo se dogovoriti sa njima nikada, jer sve prekrše na našu štetu, a vječno je pitanje zašto je to tako. Odgovor nam daje geopolitika, jer su Srbi centralni narod Balkana, ali potpuno suprotan njima i njihovoj civilizaciji, kazao je Perišić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...