ŠOK U „ĆIRILICI“: Anto Nobilo gostovao u opskurnoj emisiji Milomira Marića –"Smatraju da će ako uklone Dodika lakše sprovesti…“

-Ako u optužnici tvrdite da je Dodik kriv što postupa po Ustavu RS, vi napadate i ustavni poredak RS i BiH, kazao je Bubić.

  • Regija

  • 09. Apr. 2024  

  • 6

Situacija je apsurdna, podloga postupka protiv Dodika je politička, rekao je advokat Anto Nobilo gostujući u emisiji "Ćirilica" na Happy televiziji.

Nobilo kaže da se radi se o političkom sukobu snaga koje žele da centralizuju BiH i snaga koje žele status quo i zadrže nadležnost entiteta.

-Umjesto da se politički problemi BiH rješavaju politikom, neko je to smjestio u krivični postupak, sa idejom da će se riješiti na taj način ključne političke probleme BiH.

Smatraju da će ako uklone Dodika lakše sprovesti centralizaciju BiH, rekao je Nobilo.

Gosti emisije bili su advokat ratnog zločinca Radovana Karadžića Goran Petronijević, advokat Branko Lukić, notorni Zoran Ćirjaković, advokat Anto Nobilo i advokat Goran Bubić. Govorili se o tome da li će Milorad Dodik zaista biti uhapšen, kako se najavljuje.

-Milorad Dodik me je nazvao, i ja sam vidio da je to vrlo interesantan predment, mene golicaju ti predmeti koji imaju efekat na politiku i šire društvo. Situacija je apsurdna, podloga postupka protiv Dodika je politička, radi se o političkom sukobu snaga koje žele da centralizuju BiH i snaga koje žele status quo i zadrže nadležnost entiteta. Umjesto da se politički problemi BiH rješavaju politikom, neko je to smjestio u krivični postupak, sa idejom da će se riješiti na taj način ključne političke probleme BiH, smatraju da će ako uklone Dodika lakše sprovesti centralizaciju BiH, kaže advokat Anto Nobilo.

-Ako u optužnici tvrdite da je Dodik kriv što postupa po Ustavu RS, vi napadate i ustavni poredak RS i BiH. U pozadini čitavog procesa je pitanje imovine i imamo već nekoliko apsurnih odluka Ustavnog suda BiH da RS ne može  biti titular imovine. Potpisnici aneksa Dejtonskog sporazuma su različiti subjekt, aneks 4. i 5. poptisali su RS i FBiH, kaže advokat Bubić.

-Ključ svega je nepoštovanje suvereniteta naroda koji žive na tom prostoru. Ne postoji u istoriji sukoba da se neki problem nije na neki način rešio i posle 30 godina. Jedino ovde na Balkanu, interesi globalističkog dela Zapada je da se ljudi ne pomire, kad su oni došli ovde sa strategijom malih sukoba, ovde su ih na žalost neki jedva dočekali. Dejtonski sporazum je garantovao kakav takav život, ali on nije odgovarao globalistima, i krenuli su u tihu reviziju sporazuma, prvenstveno umanjujući prava Srba, kazao je Petronijević.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...