OSTALO JE SAMO IME: Glencore International AG i Aluminij Industries potpisali dvogodišnji ugovor...

Iz nekadašnjeg mostarskog giganta stiže saopćenje za javnost.

  • Ekonomija

  • 13. Dec. 2021  13. Dec. 2021

  • 0

Aluminij Industrija d.o.o., koja je dio M.T. Abraham Grupe, i Glencore International AG potpisali su ugovor o isporuci 300.000 tona primarnog aluminija za 2022. i 2023. godinu.

Istodobno, Glencore se obavezao prodati više od 230.000 tona aluminijskih trupaca u istom razdoblju, saopćeno je iz Aluminij Industries d.o.o.

Aluminijski trupci proizvedeni su polukontinuiranim vertikalnim lijevanjem, koristeći naprednu tehnologiju Wagstaff AirSlip, te serija PLM13 osigurava proizvod visokih performansi krajnjim i daljnjim kupcima.

Uzimajući u obzir tržište za aluminijske proizvode te njegovu iskoristivost za industrijska tržišta i ulogu metala u tranziciji u nisko ugljičnu privredu, obje kompanijee prepoznaju važnost ovog komercijalnog odnosa za proizvodnju stabilne ponude kvalitetnih trupaca kako bi se zadovoljila kontinuirano rastuća potražnja u Evropi i širom svijeta, navodi se u saopćenju.

"Glencore je dugogodišnji partner Aluminija i razumije važnost opskrbe visokokvalitetnim aluminijskim proizvodima našim partnerima širom svijeta. Također, dijelimo cilj podržati razvoj sektora aluminija u industriji s niskim udjelom ugljika i veselimo se saradnji s Aluminijem kako bismo ostvarili ovu ambiciju", kazao je Robin Scheiner, voditelj Aluminium Glencore International AG.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...