„IZMEĐU SLOVENIJE, BOSNE I HERCEGOVINE, ITALIJE…“: Takmičar u „Milijunašu“ otvorio 13. pitanje, odustao je, ali je znao odgovor…

Gdje je bio planinar koji je vidio kanjon Nevidio, glasilo je pitanje za dvostruko viši iznos na kojemu je Jan na kraju odustao.

  • Show

  • 17. Dec. 2021  17. Dec. 2021

  • 0

Prvi takmičar u novom „Milijunašu“, kvizu kojeg vodi Tarik Filipović, bio je najuspješniji u prošlosedmičnoj posljednjoj igri "Najbrži prst". On je 24-godišnji Jan Furlan.

Studentu pete godine elektrotehnike na FER-u pomoć džokera "pola-pola" zatrebala je na devetom pitanju o hemijskom elementu otkrivenom zahvaljujući uočenoj nepoznatoj liniji pri spektralnoj analizi. Njime su u suženu izboru ponuđenih odgovora ostali litij i helij, a ispali bizmut i natrij. Odlučivši se za helij, Jan je osvojio 16.000 kuna, piše HRT.

Za prelazak drugog praga takmičar je trebao odgovoriti kontrolira li Kina, Singapur, Luksemburg ili pak Norveška najveći državni fond na svijetu s imovinom vrijednom više od bilijun dolara.

Upotrijebio je džokera "zovi" koji je ustvrdio kako bi njegov odabir, iako nije siguran, bila Kina. Jan je zatim zatražio i mišljenje znalaca i dao tačan odgovor. Bila je to Norveška.

Nakon toga je otvorio sljedeće filmsko pitanje za 64.000 kuna. Znao je da u ostvarenju iz 2019. godine holivudski veteran Robert De Niro nije glumio s ostalom trojicom - Leonardom DiCaprijem, Bradom Pittom i Alom Pacinom, pritom osvojivši 125.000 kuna.

alt

Gdje je bio planinar koji je vidio kanjon Nevidio, glasilo je pitanje za dvostruko viši iznos na kojemu je Jan na kraju odustao. Između Slovenije, Bosne i Hercegovine, Italije i Crne Gore odabrao bi, naglasio je, Crnu Goru i - bio bi u pravu. Crna Gora bila bi tačan odgovor.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...