GLEDAOCI U ŠOKU: Poznati voditelj dnevnika pijan vodio emisiju

Bilo je jasno vidljivo da je poznati voditelj pijan, po usporenom govoru, ali i držanju za sto kako ne bi pao.

  • Show

  • 18. Dec. 2021  18. Dec. 2021

  • 0

Voditelj austrijskog javnog servisa ORF Roman Rafreider suspendovan je nakon što je sinoć vodio dnevnik u pijanom stanju.

Bilo je jasno vidljivo da je poznati voditelj pijan, po usporenom govoru, ali i držanju za sto kako ne bi pao.

ORF je potvrdio da je Rafreider vodio dnevnik “ZiB Flash” u 21.52 na prvom programu pod dejstvom alkohola.

ORF žali zbog ovog događaja. Rafreider je suspendovan, a odjeljenje za zaposlene analizira taj slučaj i razmatra dalje posljedice. Rafrajder se izvinio interno za ovaj događaj i naveo da su uzrok lični razlozi – saopštio je javni servis.
U ORF-u se polazi od toga da će Rafreider napustiti tu medijsku kuću.

Rafreideru je majka, pred dnevnik, javila da mu je otac na intenzivnoj njezi, zbog čega je popio previše alkohola.

U ORF se vodi diskusija kako je uopšte Rafreider u takvom stanju pušten da uđe u studio, pa je pokrenuta interna istraga.

Inače dnevnik sa pijanim Rafreiderom je samo na kratko bio “okačen” u online videoteci ORF-a, odakle je povučen, ali je ostao “zabilježen” na društvenim mrežama.

Inače on je trebao da vodi i sljedeći dnevnik u 23 sata, ali je uprava javnog servisa reagovala i to spriječila, te je dnevnik sa više od polusatnog pomijeranja emitovan, i to uz drugog voditelja, koga su morali da dovezu u studio.

Rafreider već jednom, prije tri godine, bio “udaljen” sa ORF-a, nakon što je bio suočen sa optužbama za zlostavljanje bivše djevojke.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...