IZNENAĐENJE IZ WOLSBURGA: Volkswagen uvodi značajne promjene u Golf VIII

Za vlasnike Golf koji neće moći računati na novi hardver, Volkswagen omogućuje nadogradnju softvera i pozvat će ih sve u servis na instalaciju.

  • Auto

  • 20. Dec. 2021  20. Dec. 2021

  • 0

Nije velika tajna da je prije i nakon lansiranja 2019. godine Volkswagen Golf VIII imao probleme s infotainmentom. Zbog toga je i odgađano njegovo predstavljanje…

Svi novi model Golfa sad dolaze s čipom infotainmenta koji ima 25 posto veću snagu od prethodnika i u Volkswagenu idu toliko daleko da ovu verziju Golfa VIII nazivaju faceliftingom ili redizajnom.

Za vlasnike Golf koji neće moći računati na novi hardver, Volkswagen omogućuje nadogradnju softvera i pozvat će ih sve u servis na instalaciju. On će omogućiti bolje funkcioniranje infotainemt sistema i glasovnih naredbi.

Zahvaljujući novom hardveru u obnovljenom modelu, VW kaže da će trebati manje od pet sekundi da se prikaže popis rezultata nakon što unesete unos odredišta u navigacijski sistem. Njemački proizvođač automobila kaže da je saslušao kupce i njihove probleme s MIB3.

Ima još promjena s infotainmentom. Nakon što prstom dodirnete zaslon, klizači za glasnoću i temperaturu automatski se blokiraju kako bi se spriječilo neželjeno aktiviranje. Dodatni senzor blizine trebao bi omogućiti da kontrole gestama rade bolje nego prije s udaljenosti od nekoliko centimetara.

Ove revizije hardvera i softvera sigurno će ići i u sve ostale automobile nastale na istoj platformi (Octavia, Caddy…).

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...