Društvo
VASKRŠNJA LITURGIJA U SABORNOM HRAMU U TUZLI: Danas će biti podijeljeno oko 1.000 jaja koja su...
Prije 12 min0
Postoji i jedan malo sporiji način da ukiselite kupus. Kada očistite glavicu, izdubite korijen i sipajte u šupljinu so, stavite kupus u dublji sud, a pored njega krišku hljeba.
Gastro
27. Dec. 2021 27. Dec. 2021
0
Nemate uslova ni prostora da držite kacu kupusa u stanu ili podrumu?
A sarmu biste ipak jeli, onu domaću? Rješenje postoji. Kupus možete da ukiselite za dva dana i to na sljedeći način koji je baš zanimljiv i brz.
Glavicu kupusa očistite od suvišni liski, i izdubite korijen. U udubljenje uspite sirće (otprilike mala kafena šoljica) pa kašiku soli i protresite glavicu kako bi se sastojci ravnomjerno rasporedili po cijeloj glavici.
Ovako pripremljen kupus stavite u kesu koju ćete potom odložiti u zamrzivač na 48 sati. Kada je izvadite i odmrznete dobit ćete kiseli kupus.
Postoji i jedan malo sporiji način da ukiselite kupus. Kada očistite glavicu, izdubite korijen i sipajte u šupljinu so, stavite kupus u dublji sud, a pored njega krišku hljeba, piše Hayat.
Kupus potom prelijte ključalom posoljenom vodom (so po ukusu, ali ipak vodite računa da ga so čuva od kvarenja) i poklopite. Očekujte da se kupus ukiseli za najviše pet dana, ali uslov je da ga držite na toplom.
Društvo
VASKRŠNJA LITURGIJA U SABORNOM HRAMU U TUZLI: Danas će biti podijeljeno oko 1.000 jaja koja su...
Prije 12 min0
Evropa
XI JINPING DANAS STIŽE U PARIZ: Nakon razgovora sa Emmanuelom Macronom, leti u Beograd pa u...
Prije 20 min0
Sjećanje
ZA ZLOČINE NAD DJECOM SARAJEVA TOKOM OPSADE NIKO NIJE ODGOVARAO: Ubijana su na igralištima ispred zgrada, na ulicama, u redovima za hranu i vodu...
Prije 30 min0
Politika
KRATKA „SB“ ANALIZA; PLENKOVIĆ BLIZU POTPISA PAKTA S RIGIDNOM D(P)ESNICOM: Je li možda zaboravio da su nedavno podigli krivičnu prijavu protiv njega?
Prije 41 min
Gastro
PROLJETNI DETOKS: Ovaj sok idealan je i za jačanje imuniteta
02. Maj 20240
Gastro
NAPRAVITE CHEESBURGER TJESTENINU: U kremastom umaku od mljevene govedine i sira neodoljivo podsjeća na...
03. Maj 20240
Gastro
IDEALNA ZA VIKEND: Bistra pileća supa s razlogom je svevremenski klasik, jednostavna je za pripremu...
04. Maj 20240
Gastro
VRLI PITAC NEKI: Na brzinu napravite polagani burek i ne zaboravite jogurt… (VIDEO)
03. Maj 20240
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.