NOVI ŠOK ZA BARCELONU: Jedna od najvećih klupskih zvijezda izgubila živce, prekinuti pregovori o novom ugovoru, za sve je kriv...

Xavi Hernandez je po dolasku na klupu kluba s Camp Noua istaknuo kako bi želio zadržati 24-godišnjeg Francuza u momčadi, ali njemu ugovor istječe sljedećeg ljeta te za nekoliko dana može dogovoriti besplatan prelazak u bilo koju ekipu.

  • Sport

  • 30. Dec. 2021  30. Dec. 2021

  • 0

Navijači Barcelone zabrinuti su zbog razvoja situacije, još uvijek se ne zna hoće li Ousmane Dembele i nakon sljedećeg ljeta igrati u Barceloni. Xavi Hernandez je po dolasku na klupu kluba s Camp Noua istaknuo kako bi želio zadržati 24-godišnjeg Francuza u ekipi, ali njemu ugovor istječe sljedećeg ljeta te za nekoliko dana može dogovoriti besplatan prelazak u bilo koju ekipu.

Najzainteresiraniji za Dembelea je Newcastle koji bi želio da on bude prvo veliko pojačanje bogatih 'Svraka', a prema španjolskim medijima sam je nogometaš ipak izrazio želju za ostankom u Barceloni. No Diario Sport tvrdi kako su pregovori između kluba i igračevih predstavnika zapeli.

Navodno je prijelomna tačka novac. Barcelona želi da Dembele pristane na dosta manji ugovor nego je imao do sada i sve vrijeme taj zahtjev pravda slabim finansijskim stanjem u klubu. Igrač bi vjerovatno pristao na manji popust, ali ne i onoliki koliki klub traži, a Dembele i njegov tim su prekinuli pregovore jer iz Barcelone stižu vijesti kako žele dovesti Erlinga Haalanda iz Borussije Dortmund.

Problem s Norvežaninom, u očima Dembelea i njegovih menadžera, je činjenica da će on sigurno tražiti veliku plaću koju mu je Barcelona očigledno spremna ponuditi dok Dembeleu s Camp Noua tvrde kako nemaju novca. Za Haalanda očigledno imaju pa i Dembele traži isti tretman.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...