PROMJENA U ZADNJI ČAS: Papa nije predvodio misu kako se očekivalo... (FOTO)

Zbog pandemije covida u bazilici svetog Petra na tradicionalnoj misi zahvale poznatoj kao "Te Deum" bilo je samo nekoliko stotina vjernika.

  • Svijet

  • 31. Dec. 2021  31. Dec. 2021

  • 0

Papa Franjo je u petak u bazilici svetog Petra prisustvovao večernjem bogoslužju tokom koga je pohvalio sve one koji su na pandemiju covida-19 odgovorili odgovorno i solidarno, a ne stavom "svako za sebe".

Papa nije predvodio misu kako se očekivalo, već je tu dužnost prepustio vatikanskom kardinalu. Vatikan nije objasnio zbog čega je, čini se u zadnji trenutak došlo do promjene, jer je u programu pisalo da će misu voditi Franjo.

No Sveti Otac u crkvu je ušao bez pomoći i dobro je izgledao. Veći dio mise je sjedio.

image

Papa Franjo tokom večernjeg bogoslužja  (Foto: Alberto PIZZOLI/AFP)

Kasnije je bez poteškoća otišao do podija te pročitao svoju homiliju. 

I ove bi godine, da je predvodio misu, Papa morao stajati i klečati te držati tešku zlatnu posudu s hostijama za pričest.

Zbog pandemije covida u bazilici svetog Petra na tradicionalnoj misi zahvale poznatoj kao "Te Deum" bilo je samo nekoliko stotina vjernika, navodi Hina.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...