AUSTRALCI TVRDE: Đokovića opet možemo privesti, bez obzira na odluku suda!

U 10 sati ujutro po lokalnome, odnosno u ponoć s nedjelje na ponedjeljak po srednjoevropskom vremenu, Đoković izlazi pred suce kako bi mu se službeno izrekla presuda.

  • Sport

  • 09. Jan. 2022  09. Jan. 2022

  • 1

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković već peti dan boravi u imigrantskome pritvorskom centru smještenom u jednome neutralnom hotelu. Nakon što su mu australske vlasti ukinule vizu, Nole je svojevoljno odlučio ostati u Melbourneu kako bi uvjerio australsko sudstvo da nije bilo osnove za zabranu ulaska u zemlju.

U 10 sati ujutro po lokalnome, odnosno u ponoć s nedjelje na ponedjeljak po srednjoevropskom vremenu, Đoković izlazi pred suce kako bi mu se službeno izrekla presuda. Njegov advokatski tim žalbu bazira na činjenici da mu je prethodno ipak odobrena viza za ulazak u zemlju te da mu je organizacija Tennis Australia dala 'medicinsko izuzeće od vakcinisanja protiv COVID-19' zbog nedavne infekcije.

Negdje oko 5 sati ujutro trebali bi se izjasniti i zastupnici države Australije, a nakon toga trebali bi dobiti i konačnu odluku u čitavom procesu.

Podsjetimo, Đokoviću je prvo bilo odobreno tzv. medicinsko izuzeće, da bi mu pri slijetanju u Melbourne, glavni grad australske savezne države Victorije, izrečena zabrana ulaska. U srijedu su australske pogranične snage (ABF) odlučile da teniser nije uspio pružiti valjane dokaze s obrazloženjem kako prethodna infekcija nije bila valjan razlog za ulazak bez vakcinisanja.

Također valja istaknuti kako je australska vlada objavila izvještaj u kojem tvrdi kako bez obzira na odluku koja će biti donesena upravo ona ima diskrecijsko pravo odlučiti što dalje odlučiti s Đokovićem.

"Ne postoji pravilo niti sigurnost da stranac može ući u Australiju. Postoje kriteriji po kojima mi imamo pravo i svoje razloge za odbiti vizu. Niko nije dao sigurnost osobi da će joj medicinsko izuzeće biti prihvaćeno. Ako sud donese odluku da se optuženi pusti iz karantene na slobodu, mi ga i dalje možemo staviti u pritvor, bez obzira na odluku suda."

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...