DIREKTNO IZ MELBOURNEA: Procurile prve fotografije Novaka Đokovića nakon puštanja iz "hotela užasa"...

Đoković još uvijek nije siguran da će to tako biti jer odluku suda i dalje može poništiti ministar imigracija Alex Hawke koji "zadržava lično pravo" da Đokovića deportira idućim avionom.

  • Show

  • 10. Jan. 2022  10. Jan. 2022

  • 3

Sudac Anthony Kelly je na Federalnom sudu u Melbourneu odlučio da je odluka o poništavanju Đokovićeve vize nevažeća. Odluka je donesena nakon saslušanja koje je trajalo duže od sedam sati.

Kelly je presudio kako nije bilo valjanog razloga zbog kojeg bi službenici granične kontrole zabranili Đokoviću ulazak u Australiju te naložio njegovo puštanje iz imigracijskog pritvora u roku od 30 minuta. Uz to, australska je vlada dužna srpskom teniseru nadoknaditi i sve troškove koje je imao proteklih dana zbog njihove odluke.

Đoković još uvijek nije siguran da će to tako biti jer odluku suda i dalje može poništiti ministar imigracija Alex Hawke koji "zadržava lično pravo" da Đokovića deportira idućim avionom. Bez obzira na to, srpski je teniser pušten iz imigracijskog pritvora, a pojavile su se i prve slike njegovog odlaska iz hotela koji su mnogi nazivali "hotelom užasa".

 imageFoto: AFP image  Foto: AFP

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...