NA POMOLU JE ŠOKANTAN PREOKRET: Novak Đoković pred deportacijom iz Australije - „Ostanak bi bio ozbiljan presedan“

Zvaničnike u Australiji najviše brine što je Đoković otvoreno priznao da je kršio pravila o izolaciji u Srbiji nakon što je dobio pozitivan nalaz na koronavirus, a onda je i što je dao netačne informacije na svom putnom formularu.

  • Sport

  • 12. Jan. 2022  12. Jan. 2022

  • 7

Novak Đoković, najbolji teniser svijeta, neće biti deportovan ove srijede, ali je njegovo saopćenje izazvalo lavinu reakcija i novih poteza.

Đoković je odradio trening na centralnom terenu Melbourna, a nedugo nakon toga je iz kancelarije ministra za imigraciju Alexa Hocka procurila informacija da još uvijek nema novosti da li će Novak biti deportovan.

Ipak, sve je dobilo potpuno novi tok kada je Novak odlučio da se oglasi saopćenjem.

Vlada Australije pripremit će papire kako bi uspjela da realizira plan deportacije Đokovića iz zemlje, jer su izvori upozorili da se šuška kako bi boravak Novaka bio "opasan presedan" i da se to ni po koju cijenu ne bi trebalo dozvoliti, prenio je "Daily mail".

U noći između nedjelje i ponedjeljka u procesu koji je trajao nešto više od sedam sati Novak je dobio presudu kojom mu je dozvoljen ulazak u zemlju i vraćena viza. Novak se sada već osam dana nalazi u Melburnu, ali je i dalje veliko pitanje da li će nakon boravka u migrantskom hotelu i svih peripetija na kraju i zaigrati na Australian Openu.

Zvaničnici Australije su se javili i poručili da bi ovo mogao biti "kraj za Novaka u Australiji", kako prenosi "Daily mail. Australski ministar za imigraciju bi već u četvrtak po lokalnom vremenu, a kasno večeras po našem trebao iznijeti odluku o Novakovoj vizi.

Zvaničnike u Australiji najviše brine što je Đoković otvoreno priznao da je kršio pravila o izolaciji u Srbiji nakon što je dobio pozitivan nalaz na koronavirus, a onda je i što je dao netačne informacije na svom putnom formularu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...