NEMA KRAJA AGONIJI NOVAKA ĐOKOVIĆA: "Momci s pištoljima mogu da ga pokupe usred meča!"

Đoković se pripema za Australijan Open, ali da li će igrati zavisi od ministra Alexa Hocka, koji će uskoro donijeti konačnu odluku o deportaciji najboljeg tenisera svijeta.

  • Sport

  • 12. Jan. 2022  12. Jan. 2022

  • 2

Mediji u Srbiji pišu kako su se pojavile nove informacije, krajnje nepovoljne za Đokovića. Naime, srpski as je priznao da je napravljena grešaka tokom podnošenja dokumentacije za vizu, a glavni problem je putovanje Đokovića u Španiju, koje nije prijavljeno, kao i datum PCR testa. Bivši zamjenik sekretara australijskog odjeljenja za imigraciju Abul Rizvi otkrio je šta čeka Novaka.

Smatra da je moguće da ministar za imigracije Alex Hock ukine vizu Đokoviću na osnovu lažnih iskaza koji su dati pri podnošenju dokumentacije.  

- Mislim da Vlada nije sretna kako se ova situacija odražava u medijima. Verujem da je njihov cilj da se ovo pitanje završi što je prije moguće - rekao je Rizvi.  

Ali, ako Hock poništi Đokovićevu vizu, srpski teniser će o tome biti obaviješten od strane australijskih graničnih snaga, ponovo će biti prebačen u imigracioni pritvor.  Novak bi i u tom slučaju imao pravo žalbe, to bi značilo da će morati da propusti Australijan Open. 

- Da pretpostavimo da ministar krene u proces otkazivanja Đokovićeve vize. On bi morao da izda naredbu Pograničnoj policiji Australije, momcima koji rade u tamnim uniformama i nose pištolje, da se okrenu protiv Đokovića, izvedu ga recimo sa terena i pod pažnjom svjetskih medija. Odveli bi ga u centar za zadržavanje gdje bi ostao i tražio da aplicira za sudsku reviziju procesa. To bi svakako značilo da je u pritvoru dok se odigrava Australian Open - kaže Rizvi. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...