NOVI ŠOK ZA NAJBOLJEG TENISERA SVIJETA: Pokrenuta još jedna istraga protiv Novaka Đokovića, špansku policiju muči jedna stvar…

Nema kraja problemima za Novaka Đokovića koji još uvijek ne zna hoće li nastupiti na Australian Openu ili će pak biti deportiran iz Australije.

  • Sport

  • 13. Jan. 2022  13. Jan. 2022

  • 3

Dok čeka odluku australskog ministra Alexa Hawkea, Novak Đoković je u Melbournu zatekla vijest da ga istražuje španjska policija zbog boravka u Marbelli.

Prilikom ulaska u Australiju srpski je teniser ispunio dokument u kojem je naveo da u proteklih 14 dana nije nigdje putovao, ali on je 31.12. stigao u Marbellu. Budući da su španske vlasti uvele pravilo da u državu mogu ući samo vakcinisani građani Srbije, nikome nije posve jasno kako je Đoković uopće ušao u Španiju.

Srbijanski teniser mogao je ući jedino uz ljekarsko izuzeće, ali to će sada istražiti španska policija. No španski mediji tvrde da Đoković nije imao izuzeće niti je od španske ambasade tražio bilo kakvu dozvolu, piše Cadena Cope.

Australci već ranije pokrenuli istragu

Inače, australska policija je ovih dana pokrenula istragu protiv Đokovića zbog moguće manipulacije datumom PCR testa, nepoštivanjem izolacije i davanjem krivih informacija o putovanjima.

Australci istražuju niz pogrešaka i nelogičnosti oko Đokovićevih testova na koronavirus. Odjel za unutrašnje poslove otvorio je istragu oko kršenja izolacije u Srbiji, netačne izjave u upitniku pri dolasku u Australiju i nedorečenost oko testa, piše The Age.

Zbog davanja krivih iskaza prijeti mu pet godina zatvora po australskom kaznenom zakonu, a moguća je kazna i u Srbiji. U upitniku o dolasku prošli četvrtak označio je da nije nigdje putovao posljednjih 14 dana, a krajem decembra bio je na pripremama u Španiji. U saopćenju je priznao tu grešku i rekao kako je taj upitnik ispunjavao neko iz tima, a ne on.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...