TARIK GA JE UZALUD HRABRIO: Takmičar u „Milijunašu“ nije znao odgovor na pitanje za 250.000 kuna, a glasilo je…

Tomislav je prvo zatražio džokera pola-pola.

  • Show

  • 14. Jan. 2022  14. Jan. 2022

  • 0

Tomislav Pišonić odustao je na pitanju za 250.000 kuna. Nije znao da šarenobradi kolibrić među precima ima dinosaure te je nakon iskorištena dva džokera na 13. pitanju napustio kviz "Milijunaš".

Tomislav Pišonić, 30-godišnji programer iz Zaprešića, prvog džokera, pomoć znalca, zatražio je na pitanju za 64.000 kuna popularnog kviza "Milijunaš". Nije bio siguran koliko je arapskih država smješteno oko Perzijskog zaljeva. Pet, šest, sedam ili osam?

Znalac Ivan rekao je, nakon što je dva puta prebrojio zemlje smještene oko Perzijskog zaljeva, da je sedam tačan odgovor. Prilikom prvog nabrajanja zaboravio je Saudijsku Arabiju na koju ga je podsjetio Tomislav.

"Sedam je moj konačan odgovor", rekao je i tačno odgovorio na 11. pitanje.

I na pitanju za prelazak drugog praga, programer iz Zaprešića odlučio je riskirati. "Ko je od španskog kralja Karla I nagrađen grbom sa zemaljskom kuglom i natpisom 'Primus circumdedisti me'", glasilo je 12. pitanje. Ponuđena su imena istraživača Juana Poncea de Leóna, Rodriga de Triana, Vasca Núñeza de Balboa i Juana Sebastiána Elcana.

"Pretpostavljam da je prvi koji je okružio zemlju Elcano. Magellan (Ferdinand) je umro na Filipinima. Znači nije prošao sve. Mislim da je Elcano bio s njim i da se on vratio (u Španiju). Siguran sam. Neću trošiti džokere pa što bilo. Konačni odgovor je Juan Sebastián Elcano", kazao je Tomislav i osvojio 125.000 kuna.

Tarik mu je čestitao. 

"Svi smo uz Vas. Ne samo znalci već i znalci koji čekaju na vaše mjesto. Lijep je znak kad se smješkaju igrači koji ne igraju", kazao je Tarik Filipović.

Koja simpatična životinja među precima ima i zastrašujuće dinosaure, glasilo je 13. pitanje za 250.000 kuna. Sirijski hrčak, šarenobradi kolibrić, kućni macaklin ili crvenooka gatalinka? 

Tomislav je prvo zatražio džokera pola-pola.

"Mislim da ni jedan moj džoker zovi neće ovo znati", kazao je pogramer iz Zaprešića.

Nakon suženog izbora ostali su šarenobradi kolibrić i kućni macaklin, što mu nije pomoglo da se odluči. Zatražio je i džokera zovi, no ni on nije znao odgovor.

"Mislim da je šarenobradi kolibrić, no nisam siguran. Znam kokoš ima veze s T-rexom", kazao je džoker zovi.

"Najrađe bih riskirao, no nema smisla. Odustajem", kazao je Tomislav Pišonić i napustio popularni game-show sa 125.000 kuna. Nakon odustajanja naglasio je da bi se odlučio za šarenobradog kolibrića, što bi mu osiguralo i nastavak takmičenja.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...