OTKRIVENO DA JE EPSTEIN ČESTO POSJEĆIVAO CLINTONA U BIJELOJ KUĆI: Dovodio je žene...

Britanski tabloid došao je u posjed zapisnika posjetitelja Bijele kuće tih godina koji potvrđuju da je pedofil milijarder Epstein najmanje 17 puta bio kod Clintona u Bijeloj kući. Posjeti su počeli brzo nakon njegove inauguracije 1993. godine, piše Daily Mail.

  • Svijet

  • 14. Jan. 2022  14. Jan. 2022

  • 1

Jeffrey Epstein je više od deset puta posjetio Bijelu kuću dok je predsjednik bio Bill Clinton tokom prvih nekoliko godina njegovog mandata. Sa sobom je u Bijelu kuću doveo više žena, uključujući i četiri za koje se zna da su mu bile djevojke, piše britanski tabloid Daily Mail pod egidom ekskluzivnog.

Britanski tabloid došao je u posjed zapisnika posjetitelja Bijele kuće tih godina koji potvrđuju da je pedofil milijarder Epstein najmanje 17 puta bio kod Clintona u Bijeloj kući. Posjeti su počeli brzo nakon njegove inauguracije 1993. godine, piše Daily Mail.

Zapisnici također otkrivaju da Epstein nije uvijek bio sam tijekom svojih putovanja u Bijelu kuću. Sa sobom je dovodio i žene, točnije njih osam različitih između 1993. i 1995. godine. Objavljene su i dosad nikad viđene snimke na kojima se vide uokvirene slike Epsteina na podiju sobe za brifing u Bijeloj kući koje je držao u svom uredu u vili u Palm Beachu.

Daily Mail otkriva da je Epstein u tri navrata dvaput u jednom danu posjetio Clintona u Bijeloj kući. Službeni razlozi Epsteinovih posjeta Clintonu nisu otkriveni u zapisnicima posjetitelja. Međutim, pokazuju da se jedan od njih poklopio s večerom u Plavoj sobi na kojoj su bili deseci dobrostojećih ljudi. 

Međutim poznato je da su mnoge žene koje je Epstein vodio na svoja putovanja u Washington bile s njim u romantičnoj vezi. Među njima su Celina Midelfart, tada 21-godišnjakinja, Eva Andersson-Dubin, tada 33-godišnjakinja, Francis Jardin, za koju se vjerovalo da je tada imala 20 godina.

Na tom popisu je i njegova nekadašnja djevojka, sada optužena da mu je pomagala u seks-trgovini i zlostavljanju, Ghislaine Maxwell, koja je tada imala 32 godine. Četiri druge žene koje se također pojavljuju u zapisnicima su Jennifer Garrison, Shelley Gafni, Jennifer Driver i Lyoubov Orlova.

Britanski tabloid nije uspio doći do četiri žene i potvrditi njihovu svrhu posjeta Bijeloj kući, no zapisnici letova iz Epsteinova privatnog aviona poklapaju se s podacima iz zapisnika posjetitelja Bijele kuće koji kažu da su u to vrijeme bile s njim.

Maxwell, koja danas ima 60 godina, prošlog je mjeseca proglašena krivom za vrbovanje i trgovinu maloljetnim djevojkama za pedofila milijardera Epsteina između 1994. i 1997. godine, a trenutno čeka potvrđenu zatvorsku kaznu iza rešetaka.

Na njenom suđenju u New Yorku čule su se tvrdnje da se Epstein viđao s Midelfart, norveškom prijestolonasljednicom koja je također svojedobno hodala s Donaldom Trumpom sredinom 1990-ih, otprilike u isto vrijeme kada je Epstein izlazio s Maxwell i drugim ženama.

Andersson, liječnica koja je osvojila Miss Švedske 1980., također je bila svjedok na suđenju za seksualnu trgovinu gdje je potvrdila da je hodala s Epsteinom 11 godina. Četvrta žena, Francis Jardine, bivša manekenka, također je bila u vezi s Epsteinom, a spominjana je više puta u zapisnicima letova koji su objavljeni kao dokaz na sudu.

Prema zapisniku, Midelfart, sada 48-godišnjakinja, ušla je s Epsteinom u Bijelu kuću dvaput 28. srpnja 1994. godine u 14 sati i 18.30 sati.

(Index.hr.)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...