VUKANOVIĆ ZGROŽEN SCENAMA IZ NARODNE SKUPŠTINE: Dodik pokazuje srednji prst, a Željka aplaudira... (VIDEO)

Jasno je da je Šulić bio na zadatku i da se čekao mig da me odstrani, poručuje Vukanović.

  • Mini market

  • 02. Feb. 2022  02. Feb. 2022

  • 3

"Teror režima se nastavlja u najbrutalnijem obliku, a u tolikom su strahu šta ću da kažem da su morali fizički da me uklone iz sale kako bi me spriječili da govorim, jer ni 10 minuta istine ne mogu da izdrže da im je saspem u lice. Od samog ulaska u skupštinsku salu, kad me je Dodik mrškao, govorio briši i gubi se na par metara od Čubrilovića koji se pravio da to ne čuje, do sramnog oduzimanja riječi i izbacivanja mimo Poslovnika, jer član 140. jasno kaže da se riječ može oduzeti samo dok se govori, ne prestaju provokacije i teror većine, pokušaju da me na silu eliminišu jer znaju da je jedna moja diskusija dovoljna da ih potopim i anuliram više sati isprazne priče", piše na svom blogu zastupnik u NSRS-u Nebojša Vukanović, te dodaje:

"Sve ovo je jedan veliki igrokaz kako bi se prikrila kapitulacija režima i ponižavanje Narodne skupštine Republike Srpske i ostalih institucija. Najbolji dokaz tome je da mi je Dodik sve vrijeme pokazivao srednji prst a Željka aplaudirala uz osmijeh te podrugljivo skandirala: 'Pravda za Vukana'… Dno dna, nadam se da ne možemo dublje potonuti, a jasno je da je Šulić bio na zadatku i da se čekao mig da me odstrani", poručuje Vukanović.

Pogledajte kraći videoprilog o izbacivanju sa sjednice, što je prvi put u historiji da izbace nekog poslanika, te dešavanjima iza kulisa i mimo kamera!

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...