RAKITIĆ STRIJELAC PROTIV DINAMA: "Odigrali smo zanimljivu utakmicu, ali smo zasluženo pobijedili..."

Revanš susret je idućeg četvrtka na stadionu Maksimir.

  • Sport

  • 18. Feb. 2022  18. Feb. 2022

  • 0

Bivši hrvatski reprezentativac je bio strijelac prvog gola za domaći sastav iz jedanaesterca u 13. minuti.

"Odigrali smo zanimljivu utakmicu, ali smo zasluženo pobijedili", rekao je veznjak Seville Ivan Rakitić nakon što je španski sastav pobijedio Dinamo sa 3-1 u prvom susretu play-offa Evropske lige.

"Bilo je čudno vidjeti Livakovića na golu", kazao je Rakitić u kamere Arena sporta.

"Sretni smo i ponosni, ostvarili smo pobjedu protiv fantastičnog Dinama. Nije bilo lagano, odigrali smo interesantnu utakmicu i zasluženo pobijedili", dodao je Rakitić.

Nakon Rakitićevog pogotka za vodstvo, izjednačio je Mislav Oršić u 41. minuti. Međutim, domaćin je do kraja poluvremena okrenuo rezultat s dva gola. Lucas Ocampos je u 44. zabio za 2-1, a dvije minute kasnije Anthony Martial je pogodio za 3-1.

"Bilo je važno da smo brzo reagirali nakon Oršićevog gola. U drugom dijelu smo kontrolirali rezultat. Ovo je dobar rezultat, ali otvoren. Znamo koliko je bitna Evropa, moraš uvijek biti na najvišem nivou", zaključio je Rakitić.

Revanš susret je idućeg četvrtka na stadionu Maksimir.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...