U SUSRET DANU ŽENA: Mirovno-aktivistički marš - “Feminizam nije vodio ratove, nacionalizam jeste"

Fondacija Cure organizuje marš za Osmi mart u Sarajevu, a nevladine organizacije u Banjoj Luci zajedno sa Gradom organizuju čitav niz aktivnosti pod sloganom "Prava žena".

  • Društvo

  • 28. Feb. 2022  28. Feb. 2022

  • 0

Fondacija CURE organizuje mirovno-aktivistički marš povodom 8. marta – Međunarodnog dana žena i ovom prilikom poziva sve zainteresovane osobe, organizacije, formalne i neformalne grupe da im se pridruže na uličnoj akciji koja će se organizovati u utorak, 8. marta 2022. godine u 12 sati. 

"Ove godine ćemo skrenuti pažnju sa porukom 'FEMINIZAM NIJE VODIO RATOVE – nacionalizam jeste!'. U Bosni i Hercegovini imamo patrijarhalno nasljeđe u kojem se u ime nacije poziva na netoleranciju, netrpeljivost, nasilje, a promovišu se vrijednosti militarizma, razjedinjenosti, poziva se na sukobe, unosi se razdor među stanovništvom BiH, vrši se diskriminacija, segregacija i kreira političko okruženje u kojem građani/ke žive u strahu od novih sukoba", naveli su iz Fondacije CURE. 

Fondacija CURE će zajedno sa aktivistima/kinjama i svim organizacijama s kojima dijeli želju za državom ravnopravnih građana/ki u kojoj se promoviše mir i štite prava i slobode, poslati poruku otpora svim vidovima nasilja i diskriminacije.

Za 8. mart u Banjoj Luci nevladine organizacije zajedno sa Gradom organizuju čitav niz aktivnosti pod sloganom "Prava žena".

alt

Za 8. mart u Banjoj Luci nevladine organizacije zajedno sa Gradom organizuju čitav niz aktivnosti pod sloganom "Prava žena".

Izdvojit ćemo neke događaje:

16.00h (NPRS) Osmomartovski marš „Siguran porođaj je političko pitanje“

18.00h (Staklenac) Otvaranje izložbe „Šta je nama naša borba dala“

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...