JE LI NA POMOLU PREOKRET: Turski milijarder zainteresiran za kupovinu Chelseaja...

Za londonski klub interes je već iskazalo nekoliko strana, a sada im se priključio i bogati Turčin.

  • Sport

  • 05. Mar. 2022  

  • 0

Turski milijarder Muhsin Bayrak zainteresiran je za kupnju engleskog prvoligaša Chelseaja, pišu u petak britanski mediji.

Rus Roman Abramovič, sadašnji vlasnik kluba, stavio ga je na prodaju u srijedu nakon 19 godina na njegovom čelu zbog sankcija nametnutih Rusiji koja provodi invaziju na Ukrajinu.

Za londonski klub interes je već iskazalo nekoliko strana, a sada im se priključio i Bayrak, građevinski, energetski i tehnološki magnat.

- Apsolutno možemo potvrditi našu ponudu za Chelsea, rekla je Seda Bayrak, izvršna direktorica AB Grup Holdinga.

Interes za kupovinu Chelseaja je prije Bayraka iskazao i američki milijarder Todd Boehly, vlasnik bejzbol momčadi Los Angeles Dodgers, povezanog sa Švicarcem Hansjoergom Wyssom.

Abramovič je odlučio prodati klub iako se ne nalazi na popisu osoba koje su zbog ruske invazije na Ukrajinu pod sankcijama britanske vlasti. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...