PREMIJER LIGA BiH U FUDBALU: Sarajevo se ispromašivalo, Borac osvojio bod

Bordo tim na idealan način otvara utakmicu, pogotkom u trećoj minuti. Šećerović je uputio dugo i precizno dodavanje sa sredine terena, Asmir Suljić se sjajno snašao u šesnaestercu Borca i majstorski prebacio loptu preko istrčalog golmana gostiju Ćetkovića.

  • Sport

  • 12. Mar. 2022  

  • 0

Sarajevo i Borac podijelili su bodove u današnjem derbiju 22. kola m:tel Premijer lige BiH. Bordo tim na idealan način otvara utakmicu, pogotkom u trećoj minuti. Šećerović je uputio dugo i precizno dodavanje sa sredine terena, Asmir Suljić se sjajno snašao u šesnaestercu Borca i majstorski prebacio loptu preko istrčalog golmana gostiju Ćetkovića.

Nakon toga domaći igrači su nastavili napadati, Ćetković je dobro reagovao kod dva pokušaja Varešanovića, da bi zatim nakon prodora Ayaza na drugoj strani u izvrsnoj prilici bio Lukić, ali iz peterca je šutirao pored gola Sarajeva.

Kapić je u 29. minuti bio u odličnoj poziciji nakon pasa Avramovskog, ali je promašio loptu u izglednoj šansi.

Sarajevo je do kraja poluvremena nastavilo vršiti pritisak, ali ostalo je 1:0 do odlaska ekipa na odmor.

Već na startu drugog dijela u stopostotnoj je šansi Bagarić poslije dobrog centaršuta Avramovskog, ali s pet metara šalje loptu pored gola Borca.

Zatim je Suljić u 57. minuti imao priliku da udvostruči prednost svoje ekipe nakon što je lopta ispala Ćetkoviću, ali pogodio je Ćorića na gol-liniji.

Dvije minute kasnije, fudbalere Sarajeva je stigla kazna za neiskorištene šanse. Sjajno je primio loptu Jovo Lukić na dvadesetak metara od gola bordo tima, ušao u kazneni prostor, izbacio dva čuvara varkom i preciznim šutem u ugao mreže savladao Dizdarevića za 1:1.

Domaća ekipa je zatim nastavila vršiti atake, trener Vasoski pokušavao izmjenama izoštriti te napade, ali do naredne konkretnije prilike nije došlo do nadoknade, kada je rezervista Ahmetović šutirao glavom u petercu, ali s gol-linije je loptu izbio Ćorić.

Meč je tako okončan remijem, kojim svakako mnogo zadovoljniji mogu biti gosti iz Banje Luke.

Sarajevo – Borac 1:1 (Suljić 3’ – Lukić 59’)

Stadion Asim Ferhatović Hase. Glavni sudija: Irfan Peljto (Sarajevo).

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...