DRAMATIČNO OBRAĆANJE PREMIJERA HRVATSKE: Plenković pokazao dijelove bombe s drona - "Bio je naoružan..."

Napomenuo je i kako nadležne službe rade kako bi se ustanovilo o kojem je tipu bombe riječ.

  • Regija

  • 15. Mar. 2022  15. Mar. 2022

  • 2

Andrej Plenković, premijer Hrvatske, obratio se javnosti zbog izjave šefa NATO-a o naoružanju drona jer je Stoltenberg rekao da se radi o nenaoružanom dronu dok su i Plenković i Banožić više puta izjavili kako je na dronu bila bomba.

Napomenuo je i kako nadležne službe rade kako bi se ustanovilo o kojem je tipu bombe riječ.

Glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je utorak suprotno, da prvi pokazatelji ukazuju na to da je na Zagreb pao nenaoružan dron. 

"Prema saznanjima koja imamo, nije riječ o namjernom napadu, ali i ovakvi slučajevi su opasni pa smo povećali nadzor", rekao je Stoltenberg na pitanje o padu bespilotne letjelice na područje Zagreba.

Istaknuo je da istraga nije još završena i da se utvrđuju činjenice, ali dodaje da "indikacije koje trenutno imamo ne idu u prilog tomu da je dron bio naoružan, nego da je bio izviđačke prirode".

"I kad mu je ponestalo goriva, srušio se na području Zagreba", dodao je.

Šef NATO-a je dodao da Hrvatska, Mađarska i Rumunjska tek trebaju razmijeniti sve podatke o ovom incidentu i tješnje surađivati.

"Za koju minutu će preletjeti ovdje Rafali, zajedno s našim MIG-ovima. Sutra u Zagreb stižu američki F16. Boravit će ovdje par dana, to je dokaz da je Hrvatska u tijesnoj suradnji sa svojim saveznicima"

"Izdvojio bih i sastanak s koalicijskim partnerima. Obavijestili smo ih o onome što se dogodilo u četvrtak. Još jednom ću ponoviti da je ta letjelica koja je pala, jer vidim da ima jako puno konfuzije. Letjelica je bila naoružana. Nije bila unarmed nego naoružana, pogledajte ovo, ovo je dio bombe. Namjerno sam ovo pokazao da svi vide da postoje dijelovi bombe.

Važno je utvrditi zašto je i kako ta letjelica došla do Zagreba. Je li to bila sabotaža, je li to bilo namjerno", kazao je Plenković.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...