"NE RASIZMU": Navijači Chelseaja ne žele islamofobe Rickettse

Prije tri godine, 2019. porodica se našla u centru skandala kada su se u javnosti pojavili korporativni e-mailovi zbog kojih je “otac porodice“ Joe Ricketts optužen za islamofobiju.

  • Sport

  • 23. Mar. 2022  23. Mar. 2022

  • 0

Porodica Ricketts, vlasnici Chicago Cubsa, među najozbiljnijim su kandidatima za kupovinu Chelseaja, ali navijači Plavaca baš njih ne žele da vide na čelu svog kluba.

Navijači Chelseaja izrazili su zabrinutost što je porodica Ricketts uopšte među zainteresovanima za kupovinu kluba pa podsjećaju na islamofobični i rasistički skandal u koji je bila umiješana ova porodica.

Uz to, navijači podsjećaju da u klubu igraju četvorica igrača islamske vjeroispovijesti – Ngolo Kante, Antonio Rudiger, Hakim Ziyech i Malang Sarr.

Nezadovoljstvo je izrazio i nekadašnji igrač Chelseaja Paul Canovill – prvi tamnoputi igrač Plavaca koji je na svom Twitter nalogu poručio – “Veliko, debelo antirasističko NE ponudi porodice Ricketts“.

Prije tri godine, 2019. porodica se našla u centru skandala kada su se u javnosti pojavili korporativni e-mailovi zbog kojih je “otac porodice“ Joe Ricketts optužen za islamofobiju.

Porodica se ogradila od optižbi:

Naša porodica najsnažnije odbacuje optužbe za bilo kakve vidove mržnje. Rasizmu i islamofobiji nema mjesta u društvu. Izgradili smo duboku i snažnu vezu sa islamskom zajednicom u Chicagu, kao i sa svim drugim nebjelačkim zajednicama“, poručeno je tada u saopštenju kojim se porodica oglasila po pitanju skandala.

Joe Ricketts je u jednom od mailova koji su se pojavili u javnosti prije tri godine muslimane opisao kao “moje neprijatelje“, a za to se naknadno izvinio.

Njegov sin Tom, koji je prvi čovjek Chicago Cubsa distancirao se od oca i njegovih izjava.

Poštujemo različitosti i inkluziju, to su vrijednosti naše porodice. Ukoliko naša ponuda bude ta koja je pobijedila, obavezat ćemo se klubu i navijačima da ćemo aktivno promovisati te vrijednosti“, poručili su Rickettsi nakon negodovanja navijača Chelseaja.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...