OPOZICIONI ZASTUPNIK U SABORU HRVATSKE NIKOLA GRMOJA: "Ovu rekonstrukciju Vlade provodi USKOK, a ne Andrej Plenković"

Ističe kako Most, nevezano za rekonstrukciju, prikuplja potpise kojima želi opozvati ministre.

  • Regija

  • 30. Mar. 2022  30. Mar. 2022

  • 0

Nikola Grmoja, saborski zastupnik Mosta, komentirao je najavljenu rekonstrukciju vlade Republike Hrvatske. Iz nje bi, prema posljednim najavama, trebali otići ministri opterećeni aferama, prenosi Index.hr.

"Ovu rekonstrukciju Vlade obavljaju DORH i USKOK, a ne Andrej Plenković. Jedino rješenje su prijevremeni izbori za micanje te koruptivne strukture. Naša zastupnica Marija Selak Raspudić je rekla da je ova rekonstrukcija samo šminkanje mrtvaca, ništa ne može spasiti ovu Vladu", kazao je Grmoja. 

Ističe kako Most, nevezano za rekonstrukciju, prikuplja potpise kojima želi opozvati ministre.

"Ono što zamjeram dijelu opozicije, a to su SDP i Možemo!, je da nisu željeli podržati našu inicijativu za opoziv Miloševića, Aladrovića i Čorića. Da su oni to podržali mi bismo natjerali Plenkovića da dođe u Sabor braniti te ministre i dužnosnike pod teretom istraga, a ovako će on moći u miru provesti tu takozvanu rekonstrukciju i predstaviti to kao da je to njegova volja iako je jasno da je na to natjeran postupcima DORH-a i USKOK-a", poručuje Mostovac. 

Dodaje da i sada obavlja zadnje konzultacije u Saboru i nastoji izvan SDP-a i Možemo! prikupiti 31 potpis zastupnika za smjenu. 

"To mi ide jako teško, ako uspijem, onda će to ubrzati tu samu rekonstrukciju i natjerati Plenkovića da ide brže u to, ili će, ako ne napravi rekonstrukciju, morati doći u Sabor braniti te dužnosnike. To je stav Mosta. Žao mi je što je dio oporbe zakazao u trenutku kad je Plenkovićeva vlada bila uzdrmana, vodili su se stranačkim interesima. Mi smo uvijek oporbene inicijative podržavali kad su išle u smjeru opoziva ministara, nismo gledali tko to predlaže", kazao je Grmoja.  

Na pitanje ima li Plenković dovoljno sposobnih kandidata koji bi sada mogli uskočiti u ministarske fotelje, odgovara:  

"Ja ne znam koji bi normalan čovjek ušao u ovakvu vladu opterećenu svim ovim aferama i sebi priskrbio mrlju na životopisu da je bio uopće dio takve vlade, tako da ja ne vjerujem da će bilo tko s integritetom i kvalitetama pristati biti dio ove vlade".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...