ŽESTOK OKRŠAJ U STUDIJU: Saborski zastupnik gostovao u emisiji ekstremnog desničara –„Vojislav Šešelj bi imao bolji tretman…“

„Kad ste došli kao drumski razbojnik”, odgovorio mu je Bujanec.

  • Regija

  • 11. Jan. 2024  11. Jan. 2024

  • 0

Saborski zastupnik Mosta Nikola Grmoja gostovao je u Bujici, emisiji ekstremnog desničara Velimira Bujanca na Z1 Televiziji. Grmoja i Bujanec već su duže vrijeme na ratnoj nozi pa su se uoči emisije pojavile optužbe da Bujanec Grmoji priprema ‘klopku‘, odnosno da će na neki način izmanipulirati njegovo gostovanje.

No Grmoja je na Facebooku objavio kako je odlučio doći u emisiju nakon što mu je potvrđeno da će se ona emitirati uživo.

Odmah na početku krenulo je oštro, Grmoja je insistirao da se predstavi gledateljima jer se, kako tvrdi, "o njemu svašta govorilo četiri godine".

"Drago mi je da sam ovdje da mogu raskrinkati sve one spinove koje plasiraju o meni mediji pa tako i Vaša emisija", kazao je Grmoja.

"To nije ista osoba. Poštovao bih da djelujete iz uvjerenja, ali, nažalost, ponašate se kako šef ove televizije. Za koga je on, tako vi gurate. Škoro vam je bio doktor u jednom trenutku, a nakon izlaska iz Domovinskog pokreta ste ga blatili”, rekao je Grmoja.

Bujanec je Grmoju pitao zašto je Most za kandidata nominirao Troskota i koliko glasova je on dobio.

“Možda samo trebali medijatora zvati, samo dajte, slični ste Plenkoviću. Kada Plenković proziva novinare, dignu se svi ljevičari pa i Maja Sever. Kada Grmoja prozove nekoga za koga misli da je vlasnik televizije, tko je stradalnik i ratnik, to je užas”, rekao je Bujanec Grmoji.

Zakačili su se i oko dolaska u emisiju.

“Ne zovete me ovdje, a pričate da negdje često gostujem. Čim su mi prijatelji javili da vrijedi vaš poziv uživo, rekao sam da dolazim. I sada se bojim da neće biti nekakvog delaya, jer vidim da vam se tresu gaće”, rekao je Grmoja Bujancu.

“Upiškio sam se od straha...”, odgovorio mu je Bujanec.

“Na samom ulazu su me zaštitari pretresli, to je pokušaj psihološkog pritiska”, rekao mu je Grmoja.

„Kad ste došli kao drumski razbojnik”, odgovorio mu je Bujanec.

Grmoja je Bujancu rekao i da je Vojislav Šešelj imao bolji tretman u emisiji nego on.

Bujanec je Grmoju pitao i koliko mandata očekuju na izborima. “Minimum 20”, odgovorio je zastupnik Mosta.

“Ja vam dam 30, tko će u toj varijanti biti premijerski kandidat? Hoće Raspudić biti premijer?”, pitao je Bujanec, a Grmoja je odgovorio da će o tome odlučiti hrvatski narod i da Plenković neće sastaviti Vladu. Rekao je i da Most neće podržati lijevu Vladu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...