VASKOVIĆ NA TRAGU VELIKOG SKANDALA: Zna li MUP Republike Srpske zbog čega su zaista sproveli akciju u Zvorniku?!

Sukobi unutar Režima i unutar MUP-a RS-a se nastavljaju. Posebno su se rasplamsali nakon ubistva Radenka Bašića, načelnika Odjeljenja krim policije PU Prijedor", piše Vasković.

  • Mini market

  • 02. Apr. 2022  

  • 0

Nakon akcije Žandarmerije i SAJ-a u Zvorniku, u kojoj je privedeno 16 osoba, velika je nepoznanica da li vrh MUP-a RS-a uopšte zna zbog čega su bili u Zvorniku, bez obzira na njihovo pozivanje na Sky aplikaciju i činjenicu da je uhapšeno nekoliko narkodilera, među kojima je najznanačjniji Bojan Đokić Đurđo, piše na svom blogu Slobodan Vasković, te dodaje:

-Prvo, akciju su radili po nalogu OJT Istočno Sarajevo, iako je za Zvornik nadležno OJT Bijeljina.

Nije valjda da u MUP-u RS ne znaju ko je nadležan za koju Regiju?! Sudeći prema onom što su naveli, očito ne znaju.

-Drugo, za hapšenja lica koja su otkrivena da su koristili Sky aplikaciju nadležno je Tužilaštvo BiH, a ne OJT Istočno Sarajevo niti OJT Bijeljina.

Ime akcije izbačeno je tek satima iza njenog početka - naziv “Drina”. Primjerenije bi, nakon svega, bilo - Kriva Drina!

Očito je da ova akcija nije imala za cilj hapšenje Narkodilera, već je počela da se sprovodi zbog depeše Siniše Kostreševića, poslane prije četiri dana, “o mogućem atentatu na visokog policijskog oficira ili zvaničnika lokalne samouprave”. 

Odjednom se ugruženim našao Zoran Stevanović, gradonačelnik Zvornika, koji je tvrdio da postoje informacije o ugroženosti, ali da se on ne osjeća ugroženim. Interesantno je da je Zvornik "iznenada" postao "lokalna samouprava u kojoj je neko ugrožen" i da je akcija krenula nakon dvodnevnih Stevanovićevih tvrdnji da "nije ugrožen".

Akciju je ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač preinačio u borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, narkodilera…

Da je Kostrešević, zajedno sa Mladenom Marićem, počeo akciju zbog informacije  “o mogućem atentatu na visokog policijskog oficira ili zvaničnika lokalne samouprave” u to nema nikakve dileme, jer mi je to potvrđeno u MUP-u RS iz nekoliko izvora.

Kada je nađeno nešto malo narkotika kod sitnih riba koje su privedene (sem Đurđe), Lukač je akciju preimenovao.

Zbog loše pripremljene akcije, koja je tokom samog provođenja “promijenila cilj”, sasvim je realno da će većina privedenih biti pušteni na slobodu najkasnije za nekih 40 časova.

Dodik bezrezervno drži stranu Kostreševiću, a imao je namjeru da smijeni Lukača 28.03., što je dogovorio na sastanku režimske koalicije 25.03., međutim odustao je od toga.

Razlozi su nepoznati. Ali sukobi unutar Režima i unutar MUP RS se nastavljaju. Posebno su se rasplamsali nakon ubistva Radenka Bašića, načelnika Odjeljenja krim policije PU Prijedor", piše Vasković.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...