ZRINJSKI “PETARDOM” ISPRATIO TUZLA CITY: Da li je pitanje prvaka BiH već riješeno?

Do kraja prvenstva ostalo je još devet kola i gotovo je nemoguće da ekipa iz Mostara ispusti naslov iz ruku.

  • Sport

  • 02. Apr. 2022  02. Apr. 2022

  • 0

NK Zrinjski iz Mostara pobijedio je 5:0 Tuzlu City u derbiju 24. kola Premijer lige.

Bio je to ogled prve i druge ekipe prvenstvene tabele, a na kraju je Zrinski Sergeja Jakirovića pobjedom pobjegao Tuzli na 19 bodova prednosti.

Domaćina je u vodstvo doveo Tičinović u 33. minuti, a Bilbija je u 50. i 60. zabio za 3:0. Četvrti gol za Zrinski zabio je Šipovac u 72. minuti, a devet minuta kasnije Jukić pogađa za konačnih 5:0.

Do kraja prvenstva ostalo je još devet kola i gotovo je nemoguće da ekipa iz Mostara ispusti naslov iz ruku. Zrinjski ima 14 uzastopnih pobjeda, a posljednji poraz Jakirovićeva elipa doživjela je 22. septembra kod Radnika iz Bijeljine (1:0).

alt

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...