NEOČEKIVANA REAKCIJA JURGENA KLOPPA: "Što se 9:0 tiče, ako žele, neka to slave navijači, ja neću..."

Jürgen Klopp bio je zadovoljan u analizi susreta, naglasivši da nema što prigovoriti svojim igračima nakon savršene večeri.

  • Sport

  • 20. Apr. 2022  20. Apr. 2022

  • 0

S uvjerljivih 4:0 slavio je Liverpool protiv Manchester Uniteda u velikom derbiju engleskog fudbala te sada uz utakmicu više na vrhu ljestvice Premier lige ima i dva boda više od Manchester Cityja. Jürgen Klopp bio je zadovoljan u analizi susreta, naglasivši da nema što prigovoriti svojim igračima nakon savršene večeri. Posebno je izdvojio i trenutak u kojem je Anfield izrazio podršku Cristianu Ronaldu.

Dirljiv trenutak dogodio se u sedmoj minuti. Cijeli je stadion tada ustao i aplauzom te Liverpoolovom himnom "You Never Walk Alone" poslao poruku podrške Ronaldu, koji nije nastupio u derbiju zbog porodične tragedije. Dan prije utakmice u bolnici mu je umro tek rođeni sin.

"Za mene je najbolji trenutak utakmice, iako smo upisali važnu pobjedu s visokim rezultatom, bio onaj u sedmoj minuti. Ljudi su pokazali kvalitetu. Čista klasa. Toliko je stvari u životu važnijih od fudbala, saosjećamo s Cristianom i njegovom porodici", izjavio je Klopp, pa o utakmici i ukupnih 9:0 protiv Uniteda u ovoj sezoni dodao:

"Vrhunski, sjajna večer, nemam se po pitanju izvedbe na što žaliti. Što se 9:0 tiče, ako žele, neka to slave navijači, ja neću. Nisam tu da bih sramotio suparnike."

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...