ZBOG NANOŠENJA DUŠEVNE BOLI: Navijač Indiane tužio Jusufa Nurkića, tvrdi da ima svjedoke koji će potvrditi da ga nije vrijeđao

Fan Pacersa, kojem je Nurkić razbio telefon 20. marta poslije utakmice Portlanda protiv Indiane, tužio je našeg centra i novinara Yahoo Sportsa Chrisa Haynesa, pišu američki mediji.

  • Sport

  • 30. Apr. 2022  30. Apr. 2022

  • 1

Jusuf Nurkić, košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine i prvotimac Portland Trail Blazersa, dobio je tužbu od navijača Indiane.

Fan Pacersa, kojem je Nurkić razbio telefon 20. marta poslije utakmice Portlanda protiv Indianea, tužio je našeg centra i novinara Yahoo Sportsa Chrisa Haynesa, pišu američki mediji .

Nurkić zbog povrede nije igrao pomenutu utakmicu, ali je došao u sukob s navijačem koji ga je provocirao. Unio mu se u lice i zatim mu je bacio telefon kojeg je držao u rukama.

NBA liga je zbog ovog poteza bh. košarkaša kaznila sa 40.000 dolara, a kako je tada izvjestio Haynes pomenuti navijač po imenu Steven Geske navodno je Nurkiću vrijeđao mamu i preminulu nanu.

Geske je odbacio ove navode, au tužbi tvrdi da je zbog sukoba s Nurkićem primio veliki broj prijetećih poruka, među kojima su i prijete smrću. Zbog toga želi da mu se isplati odšteta zbog duševnih bolova uzrokovanih prijetnjama.

Uz to, u tužbi protiv Haynesa navodi da mu je ukaljan lik u društvu objavom lažnih vijesti i također traži odštetu.

Tvrdi da ima svjedoke koji će potvrditi da nikoga nije vrijeđao i da su sve što je izgovorio bile šaljive riječi.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...